home design 800x400
home design 1170Χ320

Ανησυχία σε Άργος και Νέα Κίο: Σχεδόν διπλάσιο το ιικό φορτίο σε λιγότερο από μήνα – Συνέντευξη Διολίτση

Podcast: Τι δείχνουν οι μετρήσεις στα λύματα και πώς αυτές αναλύονται. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΡ-Μ Πέτρος Διολίτσης δίνει απαντήσεις και λύνει απορίες.
Βιολογικός Άργους Ναυπλίου Διολίτσης

Σχεδόν διπλάσιο είναι το ιικό φορτίο στα λύματα του Άργους και της Νέας Κίου μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα. Αυτό αποκαλύπτουν οι μετρήσεις που έγιναν τις δύο τελευταίες εβδομάδες στον Βιολογικό Καθαρισμό του Δήμου Άργους – Μυκηνών. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στις δύο αυτές περιοχές είναι τουλάχιστον διπλάσια σε σχέση με τις αρχές του Νοέμβρη.

Η αυξανόμενη τάση του ιικού φορτίου ακολουθεί την αντίστοιχη ή ακόμα και πιο αυξανόμενη τάση και σε άλλες περιοχές της χώρας και προκαλεί ανησυχία, έχοντας θέσει σε συναγερμό τους υγειονομικούς φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση. Όπως αποκαλύπτει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΡ-Μ Πέτρος Διολίτσης, μιλώντας στον Άκη Γκάτζιο, στην τελευταία μέτρηση στις 25/11 σημειώθηκε αύξηση του ιικού φορτίου κατά 39,5% συγκριτικά με την προηγούμενη μέτρηση στις 16/11, η οποία είχε δείξει επίσης αύξηση κατά 50%.

Η ΔΕΥΑ Άργους – Μυκηνών δεν επαναπαύεται, καθώς πραγματοποιεί τακτικά μετρήσεις, κάθε εβδομάδα, ενημερώνοντας αντίστοιχα τον ΕΟΔΥ για τα αποτελέσματα που βρίσκει στα λύματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή τη φορά η αύξηση είναι μικρότερη σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, τάση που αφήνει μια χαραμάδα αισιοδοξίας εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι πολίτες θα πρέπει να επαναπαύονται από τη στιγμή που το ιικό φορτίο βαίνει διαρκώς αυξανόμενο.

Ο Πέτρος Διολίτσης παρουσιάζει την εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή αναφορικά με την πορεία της πανδημίας στο Άργος και τη Νέα Κίο. Ακούστε παρακάτω τη συνέντευξη )podcast) που έδωσε στο anagnostis.org:

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis