home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠελοπόννησοςΑυτοδιοίκηση

1,7 εκατ. ευρώ για τον τουρισμό θα ξοδέψει η Πελοπόννησος το 2022

Σύσκεψη για θέματα τουρισμού έγινε υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Σύσκεψη για θέματα τουρισμού έγινε υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Όπως έγινε γνωστό στην εν λόγω σύσκεψη, στην οποία μετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Άννα Καλογεροπούλου, αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες και συνεργάτες της Περιφέρειας, ο προϋπολογισμός για τον τουρισμό τον επόμενο χρόνο (2022) εκτιμάται ότι θα ανέλθει περίπου 1,7 εκ. ευρώ.

Η πίστωση αυτή, πέρα από την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προορίζεται επίσης και για τη συμμετοχή της σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, κι ακόμα για εκδόσεις, παραγωγή διαφημιστικών σποτ κ.α.

“Ο στόχος που θέτουμε είναι να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου” σημείωσε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι σχεδιάζονται ενέργειες και δράσεις σχετικές με την γαστρονομία, αλλά και για την καθαριότητα και τη σήμανση με πληροφοριακές πινακίδες τόσο των αρχαιολογικών χώρων και των μνημείων, όσο και των περιοχών με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Ένα σχόλιο

  1. Εμείς οι Πελοποννήσιοι θα θέλαμε να μην ξοδευτεί ούτε ένα Ευρώ!
    Θα θέλαμε όμως να επενδυθούν ικανοί πόροι ώστε να μοχλεύσουν την επιχειρηματικότητα της επισκεψιμότητας στην Περιφέρεια. Γιατί όσα ξοδεύονται, χάνονται. Όσα επενδύονται, πιθανώς αβγατίζουν!
    Η διαφορά είναι στον προγραμματισμό, στη γλώσσα του management: marketing area, business plan.
    Επειδή έχω προσφέρει πολλές φορές τις ιδέες μου για ανάπτυξη πρωτοβουλιών σε διεθνή, διακρατική συνεργασία και ελάχιστες έχω βρει ενδιαφέρον από κατάλληλο προσωπικό να τις μελετήσει και να τις εκτιμήσει, νομίζω πως πολύ σωστά γράφετε ΞΟΔΕΥΕΙ κι όχι ΕΠΕΝΔΥΕΙ. Δηλαδή χαμένα λεφτά, που συνήθως χρηματοδοτούν ταξίδια αναψυχής εκπροσώπων και διαφημιστικό υλικό αμφίβολης επίδρασης στο target.
    Πάνε πάνω από 20 χρόνια που επαναλαμβάνω πως υπάρχουν προφανείς σκοπιμότητες ανάπτυξης εμπορικών, τουριστικών, πολιτιστικών σχέσεων με ακτοπλοϊκή σύνδεση Πελοποννήσου και Σικελίας, μια αγορά 7,5 εκατομμυρίων Ιταλών, περιοχή της Μεγάλης Ελλάδας (Κάτω Ιταλία) που την επισκέπτονται περίπου 5 εκατομμύρια τουρίστες από όλον τον κόσμο οι οποίοι αν είχαν τη δυνατότητα με μια διανυκτέρευση να βρεθούν στην αρχαία Ολυμπία και από εκεί στα μνημεία της αρχαίας Ελλάδας, θα κερδίζαμε μεγάλο ποσοστό!
    Αλλά εδώ ΞΟΔΕΥΟΥΝ, δεν επενδύουν…

Διαβάστε ακόμα

Back to top button