home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκησηFeatured

Ναύπλιο: Στον Διδασκάλου για το παλιό τελωνείο ο Κωστούρος

Ο δήμαρχος Ναυπλιέων στο Υπουργείο Πολιτισμού - Ποια θέματα συζητήθηκαν πέρα από τη μελέτη για το κτήριο του παλιού τελωνείου στο λιμάνι.

Τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου επισκέφθηκε τη Δευτέρα ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κώστούρος, ο οποίος συνοδευόταν από την αντιδήμαρχο Τουρισμού Νάντια Αναστασίου και την πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος Αθλητισμού Τουρισμού Μαρία Ράλλη-Πιτσάκη.

Θέμα της συνάντησης ήταν η ενημέρωση και η συζήτηση πάνω στην μελέτη ανακαίνισης του κτιρίου του πρώτου τελωνείου της χώρας, που βρίσκεται στο λιμάνι του Ναυπλίου.

Η μελέτη προβλέπει ότι στο κτίριο θα διαμορφωθούν μία αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων, ένα τμήμα προώθησης και τουριστικής προβολής του Δήμου Ναυπλιέων και οι απαραίτητοι χώροι εξυπηρέτησης.

Ακόμη συζητήθηκαν η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου η ανάπλαση του διπλανού δρόμου και η ενοποίηση με την πλατεία Φιλελλήνων, η συνέχιση της πλακόστρωσης από την Λεωφόρο Αμαλίας – οδό Παπανικολάου όπως και πιθανές λύσεις για προβλήματα που προκύπτουν από την εγκατάσταση των κλιματιστικών μονάδων κ.ά. Επίσης αναφορά έγινε για τη Δημοτική Πινακοθήκη.

Κοινός στόχος είναι το μέχρι τώρα ταλαιπωρημένο κτίριο του πρώτου τελωνείου να γίνει ένα πραγματικό στολίδι και μνημειακό κόσμημα για την πόλη του Ναυπλίου.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Ένα σχόλιο

Διαβάστε ακόμα

Back to top button