home design 800x400
home design 1170Χ320

Αργολίδα: Με χρυσά κουτάλια θα τρώει ο κλάδος της ιχθυοκαλλιέργειας – Δείτε πόσο αυξάνονται εκτάσεις και παραγωγή

Πάνω από 65% επιπλέον θαλάσσιου χώρου θα καταλαμβάνουν οι εκτάσεις υδατοκαλλιέργειας στο νομό με τη δημιουργία των ΠΟΑΥ – Τεράστια αύξηση παραγωγής και ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή – Δείτε πλήρη στοιχεία για τις επερχόμενες επενδύσεις με πίνακα και χάρτη.

Την πλήρη παράδοση τεράστιου μέρους του παράκτιου θαλάσσιου χώρου της χώρας στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας αποκαλύπτει έγγραφο που απέστειλε το Υπουργείο Περιβάλλοντος σε Δήμους. Με το εν λόγω έγγραφο, το Υπουργείο αποκαλύπτει για πρώτη φορά τα μεγέθη των 25 πρώτων υπό αδειοδότηση βιομηχανικών Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών σύμφωνα με τις αντίστοιχες ξεχωριστές Μελέτες.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η κατάληψη θαλάσσιων στρεμμάτων στις επίμαχες περιοχές 24πλασιάζεται (από 9.832 σήμερα σε 238.150), ενώ η ετήσια παραγωγή 4πλασιάζεται τα πρώτα 5 χρόνια (από 130.339 τόνους σε 467.187) και απελευθερώνεται από τον 6 ο χρόνο.

ΧΑΡΤΗΣ

Σημειώνεται ότι δεν γνωστοποιήθηκαν στοιχεία για την έκταση των ΠΟΑΥ στο χερσαίο χώρο. Με την ίδρυση των ΠΟΑΥ η Αιτωλοακαρνανία και τα γύρω νησιά, ο Β.&Ν. Ευβοϊκός, ο Σαρωνικός και πολλές άλλες παράκτιες περιοχές παραδίδονται στην ιχθυοκαλλιέργεια.

Η υπογραφή των 25 Προεδρικών Διαταγμάτων ίδρυσης των ΠΟΑΥ, θα προκαλούσε στον κλάδο αυτό, ο οποίος σήμερα ελέγχεται από ένα αραβικό και ένα αμερικάνικο fund, μια τεχνητή υπεραξία άνω του 400%. Πλέον η Κυβέρνηση και οι αιρετοί εκπρόσωποι των θιγόμενων περιοχών, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν γνώριζαν συνολικά τα στοιχεία που φέρνει στο φως η «Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Περιοχών με Υδατοκαλλιέργειες», καλούνται να πάρουν θέση αναφορικά με τον συγκεκριμένο σχεδιασμό.

Στην Αργολίδα η αύξηση των υπό εκμετάλλευση θαλάσσιων εκτάσεων ξεπερνά το 65%. Όσο για την αύξηση παραγωγής αυτή θα αγγίξει το 25%!

Βέβαια για την οικολογική καταστροφή και τη ζημιά στο θαλάσσιο οικοσύστημα δεν κάνει λόγο το έγγραφο. Άλλωστε τι είναι οι απώλειες μπροστά στο κέρδος;

xartis

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis