home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠολιτική

Αντώνης Ντέμος: Γιατί υποστηρίζω τον Γιώργο Παπανδρέου

Τι υποστηρίζει στην ανακοίνωσή του ο πρώην γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Αργολίδας

Δήλωση υποστήριξης υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου στην μάχη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ έκανε ο πρώην Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Αργολίδας, Αντώνης Ντέμος. Ο κ. Ντέμος στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Ο Γιώργος Παπανδρέου ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, ανατρέπει τους πολιτικούς συσχετισμούς, ενεργοποιεί μεγάλη μερίδα προοδευτικών πολιτών που βρίσκονταν  στο  πολιτικό περιθώριο ή  σε άλλα  κόμματα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου εγγυάται την ΑΥΤΟΝΟΜΗ πορεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. απέναντι στην όποια δήθεν αριστερή ή δεξιά  εκμετάλλευση, ούτε ΟΥΡΑ του συντηρητικού Σύριζα ούτε ΔΕΚΑΝΙΚΙ της Νέας Δημοκρατίας.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. με  το Γιώργο Παπανδρέου αποκτά και  πάλι σταθερή πολιτική σοσιαλδημοκρατική ταυτότητα.

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου αποτελεί τη μόνη προοπτική ουσιαστικής ενδυνάμωσης και  ολικής επαναφοράς του ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝΑΛ σε  κυβερνητική  τροχιά.

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου με  την ΗΓΕΤΙΚΗ του παρουσία κατοχυρώνει την ΑΛΛΑΓΗ και  το  νέο ξεκίνημα  που  έχει  ανάγκη το  Σοσιαλιστικό  μας  κίνημα.Ο Γιώργος Παπανδρέου πρέσβευε και  πρεσβεύει το  καινούριο,το καινοτόμο,το  ανανεωτικό σε όλη  την πολιτική του πορεία.Η πολιτική  του «φύση» δεν παλιώνει, μένει αναλλοίωτη. Ο Γιώργος Παπανδρέου,ως πολιτικός και  ως  άνθρωπος δεν εφησυχάζει, αναζητά, ανατρέπει, μεταρρυθμίζει, αλλάζει,κινούμενος πάντα  μέσα σε  ένα  σταθερό αξιακό πλαίσιο, που δεν το προδίδει,δεν το  διαπραγματεύεται δεν το  παραδίδει.

Ο Γιώργος  Α. Παπανδρέου ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς  με  το  κύρος του,  τις γνώσεις του  και  την διεθνή του  ακτινοβολία είναι απαραίτητος  τόσο για  το  χειρισμό των Εθνικών θεμάτων, όσο και για τη  μετάβαση της Ελλάδας στη σύγχρονη εποχή,στις καταιγιστικές  τεχνολογικές και  κλιματικές αλλαγές  και εξελίξεις. Είναι ο   ηγέτης που βλέπει 10  χρόνια  μπροστά.

Η χώρα δεν  αντέχει  άλλες παρενθέσεις και  παιχνίδια,είτε  προς  τα  δεξιά,είτε προς το  άγνωστο.

ΣΤΙΣ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ:  ΓΕΩΡΓΙΟ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ- ΝΕΑ  ΑΛΛΑΓΗ».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

2 Σχόλια

  1. Για την Ελλάδα, ποιος υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ συμφέρει να εκλεγεί πρόεδρος;

    Εγώ προσωπικά δεν ανήκω σε κανένα κόμμα, δηλαδή δεν εξουσιοδοτώ σε καμιά πολιτική ή ιδεολογική οντότητα να σκέπτεται και να δρα για λογαριασμό μου, εφόσον δεν μου δίνεται μια πλήρως δημοκρατική δυνατότητα παρέμβασης στον σχηματισμό πολιτικού λόγου. Τα σημερινά κόμματα στην Ελλάδα κρίνω πως με υποβαθμίζουν ως υπήκοο, φίλαθλο εσωτερικών διαδικασιών συγκεντρωτικής εξουσίας από τις γραφειοκρατικές ελίτ, αντί για σκεπτόμενο πολίτη με δικαίωμα λόγου πρώτα και μετά συνοδευτικής ψήφου επί των συγκεκριμένων προτάσεων που θα σχηματίσουν τον κυβερνητικό προγραμματισμό του εκλεγμένου επιτελείου.

    Από τους έξι υποψηφίους θεωρώ προβληματική την τελική επιλογή, διότι ο καθένας έχει συν και πλην που πρέπει να λάβω υπόψη, μαζί βέβαια και από την “ποιότητα” των ακολούθων του. Αποφεύγω την αναλυτική καταγραφή των στοιχείων του καθενός μετά ποιμνίου, αλλά καταλήγω σε δυο πρόσωπα στα οποία κρίνω σκόπιμο να κατευθύνω την ψήφο μου:
    α) Ανδρουλάκης, διότι εκφράζει τη νέα ευρωπαϊκή γενιά της περιφέρειας, που εμφανίζεται στο προσκήνιο με τη δική της δυναμικότητα, φρεσκάδα ιδεών και οραματισμό για μακροπρόθεσμη δημιουργία. Όλα αυτά στοιχεία πολύτιμα που χρειάζεται η κεντροαριστερά, χρειάζεται η Ελλάδα.
    Αρνητικό δεδομένο η καταψήφιση από τον ίδιο στο Ευρωκοινοβούλιο της καταδίκης των ολοκληρωτικών καθεστώτων, ναζιστικού, φασιστικού, σταλινικού που ευτυχώς πέρασε με συντριπτική πλειοψηφία και είναι πλέον ευρωπαϊκός νόμος.
    β) Παπανδρέου, διότι διαθέτει την πολιτική κατάρτιση και πείρα ώστε να κρατήσει ψηλά τον ρόλο του χώρου, με διεθνείς οργανισμούς στήριξης, με ικανότητα πολιτικού λόγου στηριγμένου σε επιστημονική βάση και με γνώση της ελληνικής πραγματικότητας.
    Αρνητικό η πρότερη πρωθυπουργική εμπειρία με καλλιέργεια “κηπουρών” γύρω του που τον εγκλώβισαν σε λανθασμένες επιλογές, όπως το δημοψήφισμα που μετά έγινε το λαϊκιστικό ρόπαλο του Τσίπρα.

    https:/ /www.facebook.com /permalink.php ? story_fbid =325197 8618274349&amp ;id= 15875495 98050601

  2. Δέκα ερωτήσεις προς τους υποψηφίους προέδρους του ΠΑΣΟΚ, τις οποίες ουδείς πρόκειται να τους θέσει:

    1. Nαι ή όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την πανεπιστημιακή αστυνομία;
    2. Πως φαντάζεστε σε γενικές γραμμές το σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και τι επιπτώσεις πιστεύετε ότι πρέπει να έχει μία αρνητική αποτίμηση της παραγωγικότητάς τους;
    3. Ποια είναι η άποψή σας για τον καθημερινό τρόπο λειτουργίας και δράσης του συνδικαλισμού στην Ελλάδα;
    4. Πιστεύετε σε ένα αναδιανεμητικό ή σε ένα κεφαλαιοποιητικό ασφαλιστικό σύστημα;
    5. Ποια θεωρείτε ότι πρέπει να είναι η στάση της ελληνικής αστυνομίας όταν παρατηρούνται φαινόμενα βανδαλισμού περιουσιών ή ετσιθελικής παραβίασης των νόμων από οργανωμένες συλλογικότητες, πολιτικά κόμματα κλπ;
    6. Μπορείτε να μας αναφέρετε πέντε συγκεκριμένα μέτρα που θα παίρνατε αν ήσασταν κυβέρνηση για να καταστήσετε τη χώρα περισσότερο φιλοεπενδυτική από ο,τι είναι σήμερα;
    7. Είστε υπέρ ή κατά του διορισμού της ηγεσίας της δικαιοσύνης από το εκάστοτε υπουργικό συμβούλιο;
    8. Είστε υπέρ της προοδευτικής φορολογίας ή υπέρ του ενιαίου φορολογικού συντελεστή; Ποια είναι κατά τη γνώμη σας η ενδεδειγμένη αναλογία άμεσων και έμμεσων φόρων στα δημόσια έσοδα;
    9. Με ποια κριτήρια πρέπει κατά τη γνώμη σας να διορίζονται οι διοικητές των νοσοκομείων και ποια η άποψή σας για τους μετακλητούς υπαλλήλους;
    10. Μπορείτε να μας προσδιορίσετε ορισμένες κρατικές δαπάνες τις οποίες θεωρείτε περιττές και πιστεύετε ότι θα έπρεπε να περικοπούν;

    Περιμένουμε τους δημοσιογράφους να θέσουν αυτά τα ερωτήματα στους υποψήφιους αρχηγούς και θα θέλαμε απαντήσεις και από τους ακολούθους τους, που μας καλούν να συνδράμουμε στον ευγενή αγώνα τους!

Διαβάστε ακόμα

Back to top button