home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Ορκωμοσία μεταπτυχιακού «Τεχνολογία και Ποιότητα Ελιάς και Ελαιολάδου»

O αντιπεριφερειάρχης επισήμανε την ευτυχή συγκυρία να συμπέσει η ορκωμοσία των αποφοίτων με την παγκόσμια ημέρα ελιάς και ελαιολάδου.
metaptixiako panepistimio peloponnisou

Στην τελετή ορκωμοσίας αποφοίτων του μεταπτυχιακού προγράμματος «Τεχνολογία και Ποιότητα Επιτραπέζιας Ελιάς και Ελαιολάδου» του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που έλαβε χώρα την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, στον Αντικάλαμο, παρέστη ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος.

Ο αντιπεριφερειάρχης, στον χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη τον πρύτανη του ΑΕΙ, Αθανάσιο Κατσή, τον κοσμήτορα της σχολής Δημήτρη Πετρόπουλο, τον πρόεδρο του τμήματος Ιωακείμ Σπηλιωτόπουλο και τον καθηγητή Γιώργο Ζακυνθινό για την πρωτοβουλία τους ως προς την δημιουργία του εν λόγω μεταπτυχιακού προγράμματος, επισήμανε στη συνέχεια την ευτυχή συγκυρία να συμπέσει η ορκωμοσία των αποφοίτων με την παγκόσμια ημέρα ελιάς και ελαιολάδου.

metaptixiako panepistimio peloponnisou 1
Φωτογραφία: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα καθεαυτό ανέφερε ότι στοχεύει στην διασύνδεση της επιστήμης με την επιχειρηματικότητα και στηρίζει τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με το προϊόν με στόχο την αναβάθμιση της θέσης τους στο διεθνές εμπόριο, ενώ τόνισε παράλληλα ότι η ελιά και το ελαιόλαδο αποτελούν τους πυλώνες της παραγωγής αγροτικών προϊόντων στον τόπο μας.

Τέλος, συγχαίροντας τους αποφοίτους, ο αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επιστημονική γνώση θα συμβάλει στην πιστοποίηση της άριστης ποιότητας της ελιάς Καλαμάτας ΠΟΠ και του εξαιρετικού ελαιολάδου της περιοχής (ΠΟΠ Καλαμάτα και έξτρα παρθένου).

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis