home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Δεν θα πέφτει καρφίτσα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά σε Καλάβρυτα, Αρκαδία, Τρίκαλα Κορινθίας

Ετοιμάζουν ήδη βαλίτσες για τις γιορτές – Το 100% αγγίζουν οι προκρατήσεις σε Airbnb και ξενοδοχεία δημοφιλών χειμερινών προορισμών.
dimitsana1

Παρά την έξαρση της πανδημίας και τις δυσμενείς συνθήκες που διαμορφώνονται και φέτος το χειμώνα, οι Έλληνες, σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates, δείχνουν αποφασισμένοι να εξορμήσουν. Άλλωστε οι προκρατήσεις αγγίζουν το 100% για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της Πελοποννήσου μέσω των πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης και όχι μόνο.

Η φετινή χειμερινή σεζόν ξεκίνησε με αισιόδοξα μηνύματα και για τους ξενοδόχους ορεινών περιοχών όπου το τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου οι πληρότητες άγγιξαν το 100% στο σύνολο των δημοφιλών χειμερινών προορισμών, ενώ υψηλές πληρότητες καταγράφονται σχεδόν στο σύνολο των Σαββατοκύριακων του Νοεμβρίου.

«Τα στοιχεία των προκρατήσεων για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όσον αφορά ολόκληρα διαμερίσματα ή/και κατοικίες εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, είναι άκρως εντυπωσιακά.

Στα ύψη η ζήτηση σε Καλάβρυτα και Τρίκαλα Κορινθίας

Στα Καλάβρυτα για τις ημέρες των Χριστουγέννων οι προκρατήσεις αγγίζουν το 92%, με τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης για ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία να κυμαίνονται από 480€ έως 730€. Τα διαθέσιμα προς μίσθωση διαμερίσματα είναι κυρίως από 55 τ.μ. έως 75 τ.μ. Και μπορούν να φιλοξενήσουν έως 6 άτομα, ανάλογα πάντα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη-διαχειριστή ακινήτου. Την Πρωτοχρονιά οι προκρατήσεις αγγίζουν το 92%, με το κόστος μίσθωσης για 2 διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 450€ έως 570€.

Τα Τρίκαλα Κορινθίας αποτελούν προορισμό που αναδείχθηκε κυρίως στις αρχές των μνημονιακών χρόνων. Η κοντινή απόσταση και το καλό οδικό δίκτυο τόσο από την Αθήνα όσο και από την Πάτρα έχουν «τοποθετήσει» τα Τρίκαλα Κορινθίας στον χάρτη των δημοφιλών χειμερινών προορισμών της χώρας μας. Σήμερα, οι προκρατήσεις για τα Χριστούγεννα αγγίζουν το 95%, με τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης για ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία να κυμαίνονταν από 360€ έως 1.100€. Η ανώτερη τιμή μίσθωσης αφορά αυτοτελές chalet με 2Υ/Δ 72 τ.μ. Την ίδια στιγμή, οι προκρατήσεις για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς αγγίζουν το 95% και το κόστος μίσθωσης είναι από 670€ έως 1.000€ για 2 διανυκτερεύσεις.

Η Αρκαδία σταθερά στο «κάδρο» του ενδιαφέροντος

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται και στους χειμερινούς προορισμούς της Αρκαδίας, με τη διαθεσιμότητα στη Δημητσάνα και το Λεβίδι να είναι σχεδόν μηδενική για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Το καλό οδικό δίκτυο που συνδέει την Αθήνα με τον νομό Αρκαδίας έχει αναδείξει τους αρκαδικούς χειμερινούς προορισμούς τα τελευταία χρόνια τόσο για τις ημέρες των εορτών, όσο και για αποδράσεις διημέρων και τριημέρων τους χειμερινούς μήνες.

Οι προκρατήσεις σήμερα για τις ημέρες των Χριστουγέννων σε Δημητσάνα, Βυτίνα και Λεβίδι έχουν αγγίξει το 96%, ενώ οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης κυμαίνονται από 270€ έως και 800€ στους αρκαδικούς προορισμούς. Για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς οι προκρατήσεις κυμαίνονται στο 92% και οι τιμές μίσθωσης για 2 διανυκτερεύσεις ξεκινούν από 500€.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis