home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΕκδηλώσειςΑργολίδαFeatured

Κρανίδι: Οι εκδηλώσεις της 9ης Γιορτής Ελιάς και Ελαιολάδου

Η τριήμερη γιορτή θα διεξαχθεί από τις 26 έως τις 28 Νοεμβρίου στο Κρανίδι.

Ελιά και το Ελαιόλαδο θα είναι οι πρωταγωνιστές, στη τριήμερη γιορτή που διοργανώνουν στις 26-27 και 28 Νοεμβρίου, στο Κρανίδι, ο Δήμος Ερμιονίδας και η Δημοτική Κοινότητα Κρανιδίου.

Οι εκδηλώσεις της 9ης Γιορτής Ελαιόλαδου και Ελιάς, περιλαμβάνουν, ομιλίες για το ελαιόλαδο, εκθέσεις, εκδηλώσεις γαστρονομίας, μουσική και χορός από μικρούς και μεγάλους καλλιτέχνες.

Πιο συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις στο τριήμερο της Γιορτής Ελιάς & Ελαιολάδου είναι:

  • Tην Παρασκευή (26 Noεμβρίου), μαθητές τμημάτων των δύο Δημοτικών Σχολείων του Κρανιδίου θα επισκεφθούν ελαιοτριβεία. Σκοπός είναι να παρακολουθήσουν τα παιδιά από κοντά την διαδικασία, από την στιγμή που φθάνουν οι ελιές στο λιοτρίβι μέχρι να παραχθεί το λάδι.
  • Το Σάββατο (27 Νοεμβρίου) νωρίς το απόγευμα, «Αναζητώντας την χρυσή ελιά στο Κρανίδι» οι μικροί φίλοι που συμμετέχουν, ανακαλύπτουν τις γειτονιές της πόλης μας, μαθαίνουν πως καλλιεργείται η ελιά, πως οι κάτοικοι χρησιμοποιούν και αποθηκεύουν το λάδι και τις ελιές.
  • Το Σάββατο (27 Νοεμβρίου) στις 18.30, η Χορευτική Ομάδα του Δήμου Ερμιονίδας, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, μας προσκαλεί στην μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο «Μπήκαν οι κλέφτες στο χορό να ρίξουν το λιθάρι», στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου. Συμμετέχει ο Παναγιώτης Λάλεζας με την ορχήστρα του.
  • Την Κυριακή (28 Νοεμβρίου), στην πλατεία Κύπρου, στις 10.30 θα γίνει η έναρξη της Έκθεσης προϊόντων, γεύσεων και καλλιτεχνημάτων με θέμα την ελιά και το ελαιόλαδο. Στην διάρκεια της εκδήλωσης, μπορείτε να παρακολουθήσετε ομιλίες, να περιηγηθείτε στα περίπτερα, να δοκιμάσετε γεύσεις ελαιολάδου και ελιάς, να συμμετέχετε στο περίπτερο μαγειρικής δημιουργίας, να ακούσετε μουσική, να απολαύσετε μια όμορφη μέρα στο Κρανίδι της Ελιάς και του Ελαιόλαδου!
9η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου
Φωτογραφία: Δήμος Ερμιονίδας

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button