home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Η 199η επέτειος της άλωσης του Παλαμηδίου και της απελευθέρωσης της πόλης

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων της 199ης επετείου της άλωσης του Παλαμηδίου και της απελευθέρωσης της πόλης του Ναυπλίου.
Μουσική εκδήλωση για τα 193 χρόνια από την άλωση του Παλαμηδίου

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας και ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Ιωάννης Μαλτέζος, προσκαλούν τους πολίτες στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 199ης επετείου της άλωσης του Παλαμηδίου και της απελευθέρωσης της πόλης, που θα πραγματοποιηθούν στις 26 και 28 Νοεμβρίου στο Ναύπλιο.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων (26 και 28 Νοεμβρίου)

Γενικός Σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωινής ώρας της 26ης μέχρι της δύσης του ηλίου της 28ης Νοεμβρίου 2021.

Φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 27ης και της 28ης Νοεμβρίου 2021 όλων των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των οργανισμών κοινής ωφέλειας, των τραπεζών, των φρουρίων, των κεντρικών οδών και πλατειών του Ναυπλίου και των ελλιμενισμένων λιμενικών πλοίων.

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

  • 10.00: Εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία.
  • 11.00: Κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του πορθητή του Παλαμηδίου Στάικου Σταϊκόπουλου, από μαθητές και μαθήτριες (οδός 25ης Μαρτίου).

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

  • 7.30: Χαρμόσυνες καμπανοκρουσίες στις εκκλησίες, με τη φροντίδα της Ιεράς Μητρόπολης Αργολίδος.
  • 8.00: Έπαρση της Σημαίας.
  • 10.30 Παραλαβή από το Δημαρχείο της πόλης και μεταφορά στο Φρούριο της Προσωπογραφίας του πορθητή Στάικου Σταϊκόπουλου από Τιμητικό Άγημα, με τη συμμετοχή του Συλλόγου «Αρματωμένοι Μωραΐτες – Στάικος Σταϊκόπουλος» και της Δημοτικής Φιλαρμονικής.
  • 11.30 Δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα (εντός του Παλαμηδίου), χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κο Τόλη Κοϊνη, Μαθηματικό 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου. (Σε περίπτωση κακοκαιρίας η δοξολογία θα τελεστεί στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος).
  • 12.15 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων (σύμφωνα με το πρωτόκολλο) στον ανδριάντα του πορθητή Στάικου Σταϊκόπουλου.
  • 17.00 Υποστολή της Σημαίας

Συντονισμός Εκδηλώσεων

Παρακαλούνται όπως φροντίσουν για τα σχετικά με:

· την οργάνωση των ιεροτελεστιών, η Ι. Μ. Αργολίδος

· τη συμμετοχή του στρατού, το Κ.Ε.ΜΧ. Ναυπλίου

· τον σημαιοστολισμό, τη φωταγώγηση, την παρουσία της Φιλαρμονικής και την προετοιμασία του χώρου ο Δήμος Ναυπλιέων

· την τήρηση της τάξης, η Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας.

Τελετάρχες ορίζονται ο υπάλληλος της Π.Ε. Αργολίδας κος Ιωάννης Στάθης και ο υπάλληλος του Δήμου Ναυπλιέων κος Στυλιανός Γκουριώτης.

Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του COVID-19, οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και με περιορισμένο αριθμό ατόμων.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis