home design 800x400
home design 1170Χ320

Τρέμει η Πελοπόννησος για την πορεία του κορωνοϊού – Τα φτωχά ποσοστά εμβολιασμού φέρνουν έκτακτα μέτρα

Ανησυχία για την πορεία της πανδημίας – Έκτακτη σύσκεψη του Περιφερειακού Συμβουλίου την ώρα που κρούσματα και νοσηλείες αυξάνονται διαρκώς.
covid 19 (2)

Η επέλαση του 4ου κύματος του κορωνοϊού έχει φέρει η πίεση στο ΕΣΥ και ανησυχεί ειδικούς και κυβερνώντες, καθώς η κατάσταση είναι οριακή στη Βόρεια Ελλάδα και κινδυνεύει να εκτροχιαστεί σε αρκετές ακόμα περιοχές της χώρας.

Η επιδημιολογική εικόνα στην Πελοπόννησο δεν είναι και η καλύτερη, όμως ακόμα μπορεί να θεωρηθεί ελεγχόμενη, παρότι νομοί όπως η Μεσσηνία και η Αρκαδία νοιώθουν αυξημένη πίεση τελευταία. Η δυσμενή αυτή κατάσταση οδηγεί σε έκτακτη σύσκεψη τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου του Περιφερειακού Συμβουλίου με αντικείμενο την περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού και τα πρωτόκολλα εισόδου σε όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, και όχι μόνο.

Στη σύσκεψη, που ζήτησαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, θα λάβουν μέρος οι αντιπεριφερειάρχες από Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Αύξηση κρουσμάτων

Στην περιφέρεια Πελοποννήσου έχει παρατηρηθεί αύξηση των κρουσμάτων και έχουν νοσήσει περισσότερου από 33.190 πολίτες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ τα δύο τελευταία 24ωρα, την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Νοεμβρίου έχουν καταγραφεί 582 κρούσματα κορωνοϊού στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Την ίδια στιγμή, μέχρι και την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 229 άτομα (τα 12 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Άργους 20 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 21, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 43, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 40 (τα 6 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 31 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 74 (τα 6 στη ΜΕΘ).

Χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού πλην Αργολίδας

Τα ποσοστά εμβολιασμού στον γενικό πληθυσμό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κινούνται κάτω από 60%.

Χαμηλά είναι και τα αντίστοιχα ποσοστά στους άνω των 60 ετών καθώς μόνο στην Αργολίδα ξεπερνούν το 70%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, πρώτη βρίσκεται η Αργολίδα με 71% και ακολουθούν η Μεσσηνία με 63,37%, η Κορινθία με 60,49%, η Αρκαδία με 56,38% και η Λακωνία με 55,51%.

Στο 60,67% ανερχόταν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το ποσοστό των μέχρι και την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου πλήρως εμβολιασμένων απέναντι στον κορωνοϊό.

Εμβολιαστική κάλυψη στην Ελλάδα
Φωτογραφία: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Διαρκώς αυξανόμενες οι νοσηλείες

Όσο πάνε και αυξάνονται οι νοσηλείες ασθενών με Covid στην Πελοπόννησο, προκαλώντας έμφραγμα στα νοσοκομεία, ιδίως σε αυτό της Καλαμάτας που δέχεται και τη μεγαλύτερη πίεση αυτή τη στιγμή.

Μάλιστα δεν λείπουν και αυτές οι περιπτώσεις που κάποιος ασθενής χρειάστηκε να διακομιστεί από νοσοκομείο της Πελοποννήσου στην Αθήνα για νοσηλεία, λόγω της επιβαρυμένης κατάστασής του.

Μέχρι και χθες Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 229 άτομα (τα 12 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Άργους 20 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 21, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 43, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 40 (τα 6 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 31 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 74 (τα 6 στη ΜΕΘ).

Φάρμακο οι προσλήψεις

Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγες μέρες, η Περιφέρεια Πελοποννήσου προτίθεται να προσλάβει με σύμβαση ορισμένου χρόνου, 22 άτομα.

Θα αφορά θέσεις για γιατρούς, νοσηλευτές, επόπτες υγείας και ψυχολόγους.

Οι προσλήψεις θα γίνουν για τις ανάγκες αντιμετώπισης της νόσου covid-19.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis