home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΛακωνία

Ιατρική απόβαση φοιτητών στην Ελαφόνησο

Μία εκπαιδευτική ευκαιρία για φοιτητές από τις 7 Ιατρικές Σχολές της χώρας να επισκεφθούν αποκεντρωμένες Μονάδες Υγείας.

Μία εκπαιδευτική ευκαιρία για φοιτητές από τις 7 Ιατρικές Σχολές της χώρας να επισκεφθούν αποκεντρωμένες Μονάδες Υγείας, αποτελεί η «Ιατρική Απόβαση», που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι από το 1997 από την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.).

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που βρίσκονται στα κλινικά έτη των σπουδών τους, μπορούν να προσφέρουν εθελοντική βοήθεια στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό αποκτώντας νέες γνώσεις και εμπειρίες.

Αποκτούν έτσι επαφή με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Στο φετινό πρόγραμμα συμμετείχαν 425 φοιτητές σε 62 Μονάδες Υγείας υπό την αιγίδα της 2ης, 4ης, 5ης, 6ης και 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, το πρόγραμμα διεξήχθη με πλήρη επιτυχία στο ΠΠΙ Ελαφονήσου, όπου οι φοιτητές καθοδηγούμενοι από τους ιατρούς της Μονάδας Υγείας εξασκήθηκαν στη διαχείριση επειγόντων περιστατικών σε πραγματικές συνθήκες και με τις γνώσεις και τη διάθεσή τους συνέδραμαν το έργο της Μονάδος σε μία περίοδο ιδιαίτερων δυσκολιών και αναγκών.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button