home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Με self test τα παιδιά στις εκκλησίες

Με rapid test ή PCR οι ανεμβολίαστοι ενήλικες, με self test οι ανήλικοι.

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Με self test τα παιδιά στις εκκλησίες

Μπορεί το ολικό «μπλόκο» στους ανεμβολίαστους να μην ισχύει για την είσοδό τους στις εκκλησίες, ωστόσο, γίνεται πλέον υποχρεωτική η διενέργεια εργαστηριακού τεστ, αρνητικού στον κορωνοϊό, προκειμένου οι πιστοί να μπορούν να παρακολουθήσουν τις λειτουργίες. Συγκεκριμένα, οι ανεμβολίαστοι πιστοί για να εισέλθουν στους χώρους λατρείας θα χρειάζονται πλέον rapid test ή PCR. Η είσοδος των παιδιών 4 έως 17 ετών θα γίνεται με self test.

Γιατί αποφασίστηκε τεστ για τις εκκλησίες

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, διευκρίνισε μάλιστα πως αν στους ελέγχους που θα γίνονται στις εκκλησίες, διαπιστωθεί ότι ανεμβολίαστοι πιστοί δεν έχουν υποβληθεί σε έλεγχο, θα επιβάλλονται κυρώσεις σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος.

Ο Γιάννης Οικονόμου εξήγησε, παράλληλα, και τους λόγους για τους οποίους κρίθηκε αναγκαία η επιβολή του συγκεκριμένου μέτρου:

«Στις εκκλησίες πηγαίνουν άνθρωποι ηλικιών που είναι ευάλωτοι στον κορωνοϊό, είτε έχουν εμβολιαστεί κι έχει περάσει το διάστημα που έχουν ανοσία είτε είναι ανεμβολίαστοι. Εκεί από την πρώτη στιγμή σε συνεργασία με την Ιερά Σύνοδο είπαμε ότι οι άνθρωποι που μπαίνουν μέσα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν θωρακισμένοι», επεσήμανε.

«Είπαμε λοιπόν ότι θα απαιτείται το τεστ μετά και την υπόδειξη της Ιεράς Συνόδου και οι επίτροποι της εκκλησίας θα είναι επιφορτισμένοι με το να ελέγχουν αυτή τη διαδικασία και δειγματοληπτικά τα όργανα της Πολιτείας θα κάνουν κι εκεί ελέγχους. Οι πιστοί οφείλουν να καταλάβουν ότι πρέπει να πειθαρχήσουν», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis