home design 1800x300 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκηση

Τέλος από την παράταξη Λάμπρου η Αγγελική Γιαννικοπούλου – Λούμη

Η δραστήρια αντιδήμαρχος αποφάσισε να διατηρήσει το πόστο της και έχασε τη θέση της στην παράταξη.

Τη διαγραφή της αντιδημάρχου Ερμιονίδας Αγγελικής Γιαννικοπούλου – Λούμη από την παράταξη Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας ανακοίνωσε ο Τάσος Λάμπρου, μετά την αποδοχή της να διατηρηθεί στην θέση της, ως Αντιδήμαρχος.

Η παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης είχε αποφασίσει να μην δεχτεί πόστα στη διοίκηση του Δήμου Ερμιονίδας, καθώς έχει έρθει σε ρήξη με το δήμαρχο Γιάννη Γεωργόπουλο. Ωστόσο η κ. Λούμη που είναι από τις πιο δραστήριες αντιδημάρχους μέχρι τώρα, δεν συμφώνησε με τη θέση της παράταξης και έτσι η διαγραφή της ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη. Πάντως να σημειωθεί πως η απόφαση διαγραφής της δεν ήταν ομόφωνη αλλά ήρθε κατά πλειοψηφία.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη Λάμπρου:

«Σήμερα 10/11/2021 στο ΚΡΑΝΙΔΙ οι Δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής παράταξης, Προοδευτικής Συμμαχίας Ερμιονίδας < ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ >   λαμβάνοντας υπόψη  τα εξής:

-Έγγραφο του Δ.Σ ΤΑΣΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ –του ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ με αρ.πρωτ.6449/6355 από 31/08/2021 σχετικά με νέες θητείες αντιδημάρχων στο Δήμο Ερμιονίδας.Mια επιστολή που επισήμανε ότι κανένα μέλος της Παράταξης μας δεν μπορεί  να αποδεχθεί  θέση ευθύνης – ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ για το υπόλοιπο  της δημοτικής περιόδου.

-Τα δελτία  τύπου που έχουν δημοσιευτεί στο δημόσιο διάλογο σχετικά με την αυτοδιοικητική  πορεία του Δήμου μας  το τελευταίο χρονικό διάστημα.

-την διαλογική συζήτηση , τις θέσεις και τις προτάσεις όπως αυτές παρουσιάστηκαν   από τα μέλη της παράταξης   στις δυο συνεδριάσεις της δημοτικής παράταξης το ΣΑΒΒΑΤΟ 16/10/2021 και την ΔΕΥΤΕΡΑ 25/10/2021 με την παρουσία όλων και των 7 Δημοτικών συμβούλων της παράταξης

-την ξεκάθαρη θέση του επικεφαλής της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ – Δημοτικού .Συμβούλου  ΤΑΣΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ ότι για το υπόλοιπο μισό της δημοτικής περιόδου δύο χρόνια και δύο μήνες  κανένα μέλος  της παράταξης δεν μπορεί να οριστεί Αντιδήμαρχος από τον Δήμαρχο ,και Αυτονόητο είναι  να υπάρχουν ξεκάθαροι διακριτοί ρόλοι συμπολίτευσης- αντιπολίτευσης ,πλειοψηφίας και μειοψηφίας στα πλαίσια των θεσμικών ρόλων μας  από προβλέπεται  από τον κώδικα δήμων και κοινοτήτων.

-την απόφαση δήμαρχου για παράταση θητείας αντιδημάρχων μέχρι 31/12/2021 με αρ πρωτ.8137  από 26/10/2021

-της εκ νέου  αποδοχής  της θέσης της  Αντιδημάρχου  από την ΔΣ  Αγγελική Γιαννικοπούλου- Λούμη στα πλαίσια νέας παράτασης της θητείας της

-την εγκύκλιο 91 για  Λειτουργία  Δημοτικών παρατάξεων με Αρ.πρωτ.59851/21-08-2019  

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Μετά την απόφαση της ,η Δ.Σ ΑΓΓΕΛΙΚΗ  ΓΙΑΝΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΛΟΥΜΗ ,να αποδεχτεί   την νέα παράταση  και να οριστεί  εκ νέου ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ,  έθεσε τον  εαυτό της εκτός της δημοτικής μας παράταξης, άρα διαγράφετε από την ομάδα των δημοτικών  συμβούλων της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ και ευρύτερα της δημοτικής μας παράταξης ,από την παράταξη που είχε εκλεγεί στις δημοτικές εκλογές του ΜΑΙΟΥ  2019.

Με αυτήν την απόφαση της, να διατηρηθεί στην θέση της, ως Αντιδήμαρχος του Δήμου Ερμιονίδας  πέρα το χρονικό όριο που έθεσε η Παράταξη μας , στηρίζει έμπρακτα την σημερινή διοίκηση του Δήμου, αναλαμβάνει και τις πολιτικές ευθύνες του Δημάρχου και της Παράταξης του.

Είναι διαφορετικό πράγμα η διαχείριση συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων σε επίπεδο επιτροπών, και διοικητικών συμβουλίων προς το συμφέρον του Δήμου και των Δημοτών μας και εντελώς διαφορετικό η ανάληψη πολιτικών ευθυνών άλλης Παράταξης που διοικεί σήμερα τον Δήμο Ερμιονίδας με την οποία όπως είναι γνωστό ευρισκόμεθα πλέον σε μία ευθεία αντιπαράθεση για την απραξία της  στα κρίσιμα ,μεγάλα θέματα του Δήμου μας ,για την πολιτική υποβάθμιση των Συλλογικών ,θεσμικών Οργάνων του Δήμου μας, για την έλλειψη πολιτικής βούλησης να προχωρήσει στην ριζική εξυγίανση Δημοτικών Επιχειρήσεων και Νομικών Προσώπων, για το ύφος και την πολιτική της συμπεριφορά».      

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Ένα σχόλιο

  1. Το αντικειμενικό πολιτικό αποτέλεσμα είναι η διάσπαση των δυνάμεων της και η ενδυνάμωση της παράταξης του δημάρχου.
    Οι ευθύνες αποδίδονται στα τρία μέρη, θετικό πρόσημο στον Γιάννη Γεωργόπουλο που κερδίζει μια συνεργάτιδα από το αντίπαλο στρατόπεδο, αρνητικό για τον αρχηγό της που αποδυναμώνεται στο δημοτικό συμβούλιο, αρνητικό επίσης για την αντιδήμαρχο που ενώ εκλέγεται μια μια παράταξη και την υπηρετεί μέσα από πολιτικά αξιώματα, εγκαταλείπει το πολιτικό της καθήκον για να εξυπηρετήσει τις προσωπικές της φιλοδοξίες και συμφέροντα. Μια αξιότιμη πράξη θα ήταν η παραίτησή της από τη θέση αντιδημάρχου, κάτι που δεν κάνει διότι προφανώς αυτός είναι ο αυτοσκοπός της, συν άλλες πιθανές εξελίξεις που επιθυμεί να συμβούν στο δικό της σαλταδόρικο παράδειγμα.
    Η πολιτική συνέπεια αποτελεί πρωταρχική αξία στο βιογραφικό κάθε υπηρέτη των κοινών συμφερόντων, διότι εκεί κρίνεται μακροπρόθεσμα η επιτυχία της εμπλοκής με τα κοινά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε ακόμα

Back to top button