home design 800x400
home design 1170Χ320

6+1 διαδικτυακές συναντήσεις για την εκπαίδευση στη φυλακή

INTER διάλογοι από το Μεταπτυχιακό της Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου.
Οι κρατούμενοι ζωγραφίζουν την ελπίδα στους τοίχους των Φυλακών Ναυπλίου

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση – MA in Drama and Performing Arts in Education and Lifelong Learning», της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με την Ομότιμη Καθηγήτρια κ. Άλκηστις Κοντογιάννη, διοργανώνει τους INTER διαλόγους, ένα Συμπόσιο που αφορά την εκπαίδευση στη φυλακή.

Το Συμπόσιο «INTER dialogues for prison education. Do ut des» δομείται σε 6+1 διαδικτυακές συναντήσεις με την πρώτη να υλοποιείται τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 18:00.

Στο Συμπόσιο αυτό, έχουν προσκληθεί εκλεκτοί ομιλητές που έχουν ασχοληθεί με την εκπαίδευση στις φυλακές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, χρησιμοποιώντας νέες μεθοδολογίες και τρόπους προσέγγισης του εγκλεισμού.

Η πλειοψηφία του έγκλειστου πληθυσμού σε παγκόσμιο επίπεδο αντιμετωπίζει μαθησιακές δυσκολίες και έχει συχνά χαμηλό μορφωτικό επίπεδο. Η εκπαίδευση στα καταστήματα κράτησης φαίνεται σημαντική καθώς επηρεάζει την πορεία του έγκλειστου τόσο μέσα όσο και έξω από τη φυλακή.

thumbnail posterΙΚΚ

Η εκπαίδευση στη φυλακή αποσκοπεί στη γνωριμία και επανασύνδεση των κρατουμένων με την εκπαιδευτική διαδικασία, στην ελαχιστοποίηση των δεινών του εγκλεισμού, στη δημιουργική κάλυψη του νεκρού χρόνου, που στη φυλακή αποτελεί ένα από τα αρνητικότερα στοιχεία, στην ανάπτυξη βασικών κοινωνικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων και στην απομάκρυνσή τους από την ενασχόληση με την παραβατικότητα τόσο μέσα στη φυλακή όσο και μακροπρόθεσμα. Η εκπαίδευση στη φυλακή ανοίγει τον δρόμο της επανένταξης και της μη υποτροπής με απώτερο στόχο τη μείωση της εγκληματικότητας.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν το Συμπόσιο, μέσω του Facebook, στο οποίο θα πραγματοποιείται προβολή σε ζωντανή σύνδεση και θα μπορείτε να υποβάλλετε τα ερωτήματά σας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Μπορείτε, επίσης, να αναζητήσετε τη σελίδα του Συμποσίου και να περιηγηθείτε στις ενημερώσεις του: «Συμπόσιο, η εκπαίδευση στις φυλακές. INTER – dialogues».

Στο πλαίσιο του Συμποσίου αυτού προστίθεται ημέρα «Στρογγυλής Τράπεζας» προκειμένου να εκφραστεί η άποψη θεσμικών προσώπων στο θέμα. Θα συντονίζει ο Καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών και Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Λίνος-Αλέξανδρος Σισιλιάνος, «Inter dialogues, Η εκπαίδευση στις φυλακές. Do ut des», Δευτέρα 4 Απριλίου 2022.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis