home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠολιτικήFeatured

Τι συμβαίνει με τις μεταγραφές μαθητών στο Πρότυπο ΕΠΑΛ Άργους

Ο Ανδρέας Πουλάς με ερώτησή του προς τη Νίκη Κεραμέως, θίγει το θέμα των μεταγραφών των μαθητων στο Πρότυπο ΕΠΑΛ Άργους.

Το πρόβλημα που αντιμετώπισαν μαθητές και οι οικογένειές τους κατά τη διαδικασία μεταγραφής τους στο Πρότυπο ΕΠΑ.Λ. Άργους έφερε στη Βουλή ο Ανδρέας Πουλάς με ερώτηση που κατέθεσε προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως. Ο βουλευτής του Ν. Αργολίδας ζητά από την αρμόδια Υπουργό να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι εν λόγω μεταγραφές να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό.

Το κείμενο της ερώτησης αναφέρει τα εξής:

Στον νόμο Αργολίδας ιδρύθηκε και λειτουργεί το Πρότυπο ΕΠΑ.Λ. Άργους από τις αρχές της φετινής σχολικής χρονιάς σύμφωνα με την ΚΥΑ Φ11/67637/Δ4 ” Ίδρυση Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων (ΠΕΠΑΛ)”.

Έξι μαθητές της Ά Τάξης του 3ου ΓΕ.Λ. Άργους, μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, εκδήλωσαν στους γονείς τους την επιθυμία να αλλάξουν σχολείο και να μετεγγραφούν στο Π.ΕΠΑ.Λ. Άργους, γιατί διαπίστωσαν ότι το Γενικό Λύκειο δεν τους ταιριάζει και δεν καλύπτει τις επαγγελματικές τους επιδιώξεις και τα σχέδια τους για το μέλλον. Οι γονείς των παιδιών έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, τα παιδιά μετεγγράφηκαν στο Π.ΕΠΑ.Λ. Άργους και ξεκίνησαν να φοιτούν κανονικά και να παρακολουθούν τα μαθήματα της Ά Τάξης.

Μετά από μία εβδομάδα όμως ειδοποιήθηκαν ότι πρέπει να επιστρέψουν στο αρχικό τους σχολείο διότι οι μετεγγραφές τους κρίθηκαν άκυρες και εκπρόθεσμες και εσφαλμένα οι αρμόδιοι τους επέτρεψαν να μετεγγραφούν. Επειδή το φαινόμενο παρατηρήθηκε και σε άλλες περιοχές με ανάλογα προβλήματα και διαμαρτυρίες από γονείς και παιδιά, το Υπουργείο έδωσε την δυνατότητα μέσω του πληροφοριακού συστήματος myschool να πραγματοποιηθούν εκπρόθεσμες μετεγγραφές από και προς τις μονάδες των Πρότυπων ΕΠΑΛ κατά το χρονικό διάστημα 25-26/10/2021.

Όμως η Διεύθυνση του 3ου ΓΕ.Λ. Άργους αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα των γονέων και των παιδιών για την εκ νέου νόμιμη μετεγγραφή τους στο Π.ΕΠΑ.Λ. Άργους και λόγω του σύντομου χρόνου της διαδικασίας των δύο ημερών, οι ημερομηνίες παρήλθαν και τα παιδιά παραμένουν εγκλωβισμένα σε ένα σχολείο που δεν τα εμπνέει ούτε καλύπτει τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες.

Επειδή η μετάβαση από το Γυμνάσιο στο Λύκειο είναι μια διαδικασία που προκαλεί άγχος και δυσκολίες προσαρμογής στα παιδιά.

Επειδή τα σύγχρονα σχολεία πρέπει να προάγουν την ελεύθερη βούληση και να διασφαλίζουν τα δικαιώματα των παιδιών στην μάθηση.

Επειδή η δυνατότητα επιλογής του τύπου σχολείου είναι αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα κάθε παιδιού και των γονιών του.

Επειδή τα σφάλματα και οι αβλεψίες της διοίκησης δεν μπορούν καθορίζουν το εκπαιδευτικό μέλλον των παιδιών και να ταλαιπωρούν αυτά και τους γονείς τους.

Επειδή αποτελεί όνειδος για την κοινωνία μας να βρίσκονται παιδιά εγκλωβισμένα και παρά την θέληση τους σε ένα τύπο σχολείου που δεν καλύπτει τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες και τα επαγγελματικά τους σχέδια.

Επειδή το συγκεκριμένο γεγονός έχει προκαλέσει αναβρασμό στις οικογένειες και δύναται να προκαλέσει αρνητικά αποτελέσματα στην ψυχική υγεία των παιδιών.

Ερωτάται η κυρία Υπουργός:

  • Σε ποιες άμεσες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε για την επίλυση του ζητήματος και την κατ΄ εξαίρεση μετεγγραφή των έξι αυτών παιδιών στο Π.ΕΠΑ.Λ. Άργους όπως είναι η επιθυμία τόσο αυτών όσο και των γονέων τους;

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button