home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΗλεία

Ηλεία: Συνελήφθησαν τέσσερις παράνομοι κυνηγοί σε σπάνιο περιστατικό

Tι εντόπισαν οι Θηροφύλακες κατά τον έλεγχο.

Το βράδυ της Τρίτης 10ης Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν από τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες των Κυνηγετικών Συλλόγων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, τέσσερις συλλήψεις λαθροθηρών, συλλήψεις που συμβαίνουν σπάνια, όπως εν τέλει εξελίχθηκαν.

Πιο συγκεκριμένα, το συγκεκριμένο βράδυ οι Θηροφύλακες εκτελούσαν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα στην περιοχή της Τ.Κ. Ορεινής του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Περίπου στις 22.00 αντιλήφθηκαν όχημα να φωτίζει τους παρακείμενους αγρούς με προφανή λόγο την λαθροθηρία. Άμεσα το σταμάτησαν, διαπίστωσαν ότι επέβαιναν σε αυτό δύο άτομα και ότι ο συνοδηγός κρατούσε κυνηγετική καραμπίνα, γεμάτη με έξι φυσίγγια, έτοιμη προς χρήση. Οι λαθροθήρες παραδέχτηκαν την πράξη τους, συνελήφθησαν και οι Θηροφύλακες τους επιβίβασαν στο όχημά τους προκειμένου να τους οδηγήσουν στον Πύργο για την διαδικασία του αυτοφώρου.

Στη συνέχεια, προς τη διαδρομή για τον Πύργο και διερχόμενοι από την Τ.Κ. Λαμπείας, οι Θηροφύλακες είδαν ένα κρεοπωλείο ανοιχτό, με αναμμένα φώτα, μέσα στο οποίο κρεμούσαν την στιγμή εκείνη έναν αγριόχοιρο τον οποίο προφανώς και είχαν παράνομα θηρεύσει προ ολίγου! Σταμάτησαν, διαπίστωσαν ότι έξω από το κρεοπωλείο αυτό βρισκόταν ένα αγροτικό, με τα κλειδιά ακόμα στη μηχανή, του οποίου η καρότσα ήταν γεμάτη αίματα και ότι εντός του κρεοπωλείου βρίσκονταν δύο άτομα τα οποία μόλις τους αντιλήφθηκαν κλείδωσαν το κατάστημα και τράπηκαν σε φυγή. Ειδοποιήθηκε άμεσα ο Δασάρχης Πύργου ο οποίος έδωσε εντολή να παραμείνουν στο σημείο, περιμένοντας τους λαθροθήρες να επιστρέψουν. Επειδή όμως οι Θηροφύλακες θα έπρεπε να συνοδεύσουν τους πρώτους συλληφθέντες στον Πύργο, ειδοποίησαν συναδέλφους τους που βρίσκονταν σε κοντινές περιοχές για να έρθουν στο σημείο προκειμένου να πάρουν την θέση τους, μήπως και εμφανιστούν οι λαθροθήρες. Αργότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες, εμφανίστηκε ο οδηγός του αυτοκινήτου καθώς και ο κρεοπώλης, οι οποίοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν και αυτοί με την σειρά τους στο αυτόφωρο.

Και στις δύο περιπτώσεις ακολουθήθηκαν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες (κατασχέσεις οχημάτων, θηράματος, όπλων, φυσιγγίων, προβολέα κ.τ.λ.) και υπεβλήθησαν οι σχετικές μηνύσεις στο Δασαρχείο Πύργου, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button