home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΜεσσηνίαΚοινωνία

Καλαμάτα: Πήγε να δικαστεί για μάσκα, αρνήθηκε να τη φορέσει στο δικαστήριο και συνελήφθη ξανά

Ο 68χρονος από τη Μάνη και με εντολή Εισαγγελέα συνελήφθη εκ νέου με την κατηγορία της απείθειας, καθώς και πάλι αρνήθηκε να φορέσει μάσκα για να εισέλθει στη δικαστική αίθουσα.

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας για να δικαστεί για παραβίαση μέτρων διάδοσης ασθενειών, καθώς αρνείται να φορέσει μάσκα, οδηγήθηκε ένας 68χρονος από τη Μάνη και με εντολή Εισαγγελέα συνελήφθη εκ νέου με την κατηγορία της απείθειας, καθώς και πάλι αρνήθηκε να φορέσει μάσκα για να εισέλθει στη δικαστική αίθουσα.

Ωστόσο, η αρχική υπόθεση εκδικάσθηκε ερήμην του και του επιβλήθηκε ποινή φυλακίσεως ενός έτους με τριετή αναστολή. Τώρα τις επόμενες ημέρες θα οδηγηθεί εκ νέου στο Αυτόφωρο.

Αμετανόητος

Όπως εξήγησε και ο αστυνομικός του Τμήματος Καρδαμύλης, που κατέθεσε χθες ως μάρτυρας στο αυτόφωρο, στις 3 Νοεμβρίου, ο 68χρονος πήγε στην Υπηρεσία, θέλοντας να προσκομίσει κάποια έγγραφα.

Ο αστυνομικός τον ενημέρωσε ότι πρέπει να φορέσει μάσκα για να μπει μέσα, όμως ο ίδιος επέμενε να εισέλθει χωρίς μάσκα λέγοντας ότι είναι συνταγματικό του δικαίωμα. Και αφού δεν αποχωρούσε, οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να του επιβάλλουν πρόστιμο 300 ευρώ και να τον συλλάβουν με την κατηγορία της παραβίασης μέτρων για τη διάδοση ασθενειών. Όπως εξήγησε ο αστυνομικός, αυτό έχει ξανασυμβεί και πριν μερικούς μήνες έχοντας συλληφθεί και πάλι.

Για το μεσημέρι της Παρασκευής είχε ορισθεί η εκδίκαση της υπόθεσης στο Αυτόφωρο, αλλά από νωρίς ξεκίνησαν τα προβλήματα.

Ο 68χρονος κατηγορούμενος έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας και πάλι χωρίς μάσκα και ζητούσε να μπει μέσα. Οι αστυνομικοί του εξήγησαν ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό και δε θα του επιτραπεί η είσοδος στην αίθουσα χωρίς να τηρήσει τα μέτρα.

Συνελήφθη ξανά

Μάλιστα τον οδήγησαν εκτός κτηρίου, ενώ ο ίδιος υποστήριζε ότι η χρήση μάσκας είναι ιατρική πράξη και ο ίδιος έχει συνταγματικό δικαίωμα να αρνείται να την φορέσει.

Στο σημείο κλήθηκε και αστυνόμος,  ο οποίος  μάταια προσπαθούσε να πείσει τον 68χρονο ότι για να μπει στη δικαστική αίθουσα πρέπει να φορέσει μάσκα.

Όταν εκφωνήθηκε η υπόθεσή του, οι αστυνομικοί του εξήγησαν για άλλη μια φορά ότι θα μπει στο κτήριο μόνο φορώντας μάσκα και μάλιστα είχαν και μια διαθέσιμη να του δώσουν. Ωστόσο, αρνήθηκε πάλι , και όταν ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Έδρας για το λόγο μη εμφάνισής του στην αίθουσα, έδωσε εντολή να συλληφθεί για απείθεια.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν εκ νέου στη σύλληψή του  και οδηγήθηκε στο κρατητήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button