home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠολιτική

Γκιόλας: Nα ισχύει το αγροτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ για όλους τους αγρότες της Ερμιονίδας

Ο Γιάννης Γκιόλας μεταφέρει τα παράπονα των αγροτών της περιοχής, που μένουν εκτός αγροτικού τιμολογίου.

Αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα κατέθεσε χτες ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας, Γιάννης Γκιόλας, σχετικά με το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Ερμιονίδας και αφορά στο Αγροτικό Τιμολόγιο. Ο κ. Γκιόλας μεταφέρει τα παράπονα των αγροτών της περιοχής, που μένουν εκτός αγροτικού τιμολογίου, ζητώντας από τους αρμόδιους να μεριμνήσουν για την επίλυση του προβλήματος.

Το κείμενο της αναφοράς έχει ως εξής:

«Έντονα και δικαιολογημένα είναι τα παράπονα των αγροτών της Ερμιονίδας προς την πολιτική που ακολουθεί η ΔΕΗ στο θέμα του «Αγροτικού τιμολογίου», σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΔΕΗ, όταν σε ένα σημείο υδροληψίας υπάρχουν παραπάνω από ένας δικαιούχοι που το χρησιμοποιούν για άρδευση θα πρέπει να κάνουν όλοι δήλωση ΟΣΔΕ, διαφορετικά παύει να ισχύει το Αγροτικό Τιμολόγιο.

Αυτό συνεπάγεται αυτομάτως τεράστια αύξηση στις τιμές του ρεύματος που χρησιμοποιούν οι παραγωγοί, με αποτέλεσμα να καθίσταται ασύμφορη η καλλιέργεια.

Είναι γνωστό εδώ και χρόνια, ότι ελάχιστα σημεία υδροληψίας έχουν έναν και μοναδικό ιδιοκτήτη και η συντριπτική πλειοψηφία ανήκει σε πολλούς αγρότες που αρδεύουν μεγάλες εκτάσεις και καταφέρνουν να βιοπορίζονται καλύπτοντας τις ανάγκες τους.

Η, το ταχύτερο δυνατόν, επίλυση του ζητήματος θα ανακουφίσει ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας μας, ανθρώπους που παράγουν και εφοδιάζουν καθημερινά το τραπέζι πολλών συμπολιτών μας με διατροφικά αγαθά.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και την απάντηση και ενημέρωσή μας επί του εν λόγω θέματος».

H Επιστολή του Δημάρχου Ερμιονίδας για το θέμα

«Ως αποδέκτες έντονων παραπόνων και μεγάλης δυσαρέσκειας από πληθώρα αγροτών της Ερμιονίδας, οφείλουμε να σας μεταφέρουμε το πρόβλημα και τη δική μας ανησυχία σχετικά με το ζήτημα που αφορά στο «Αγροτικό τιμολόγιο» των αγροτών της περιοχής μας.

Συγκεκριμένα, σε ένα σημείο υδροληψίας επί του οποίου δικαίωμα άντλησης έχουν παραπάνω από ένας δικαιούχοι, εάν στο σύνολο των δικαιούχων, έστω και ένας δεν δηλώνει αγροτική εκμετάλλευση (ΟΣΔΕ), η υδροληψία παύει να έχει μειωμένο αγροτικό τιμολόγιο.

Το ανωτέρω θέμα , κύριε Πρόεδρε, είναι μείζονος σημασίας και απαιτεί άμεση λύση, καθώς οι καλλιεργητές της μάνας γης, αντιμετωπίζουν το σοβαρό πρόβλημα της λειψυδρίας που επικρατεί στον τόπο μας εδώ και χρόνια, και είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούν από κοινού σημεία υδροληψίας για την κάλυψη των αναγκών τους.

Ως Δημοτική Αρχή στηρίξαμε, στηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους αγρότες του τόπου μας, τους ανθρώπους αυτούς που γεμίζουν «τα τραπέζια μας» με τα αγαθά της εύφορης γης μας.

Ελπίζοντας στην άμεση επίλυση αυτού του μείζονος σημασίας θέματος, αναμένουμε την παρέμβασή σας ώστε και αυτοί οι αγρότες να έχουν ίση αντιμετώπιση με τους υπόλοιπους».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button