home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑυτοδιοίκησηΜεσσηνία

Καλαμάτα: Ονομάζουν οδό της πόλης “Φώφης Γεννηματά”

Επανήλθε στο προσκήνιο και παλιά απόφαση για τη μετονομασία άλλης οδού σε "Γεωργίου Γεννηματά"

Το όνομα της Φώφης Γεννηματά θα πάρει οδός της πόλης της Καλαμάτας σύμφωνα με απόφαση του οικείου δημοτικού συμβουλίου, η οποία ψηφίστηκε το βράδυ της Δευτέρας 8 Νοεμβρίου μετά από πρόταση του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Γιάννη Χριστόπουλου.

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ της eleftheriaonline.gr το Συμβούλιο τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Φ. Γεννηματά, ενώ επισημάνθηκε πως πρέπει να βρεθεί και να υλοποιηθεί παλιά απόφαση του Δ.Σ., σύμφωνα με την οποία έχει δοθεί το όνομα του αείμνηστου πατέρα της – υπουργού σε κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Μεσσήνιου στην καταγωγή, Γιώργου Γεννηματά, στην οδό Ψαρών.

“Η Φώφη Γεννηματά υπήρξε αγωνίστρια της ζωής και της πολιτικής. Πάλεψε για μια κοινωνία πιο δίκαιη, για μια Ελλάδα καλύτερη, δίπλα στους απλούς πολίτες, στους προοδευτικούς ανθρώπους, υπηρετώντας πάντα τις αρχές της δημοκρατίας, της ισότητας, της δικαιοσύνης” παρατήρησε ο Γ. Χριστόπουλος.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος μίλησε για μια “γενναία γυναίκα που υπηρέτησε με σύνεση την πατρίδα”.

Ο επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλης Τζαμουράνης έκανε λόγο για “τους αγώνες, το χαμόγελο και τη γενναιότητα που έδωσε τη μάχη για τη ζωή της”. Παρατήρησε ότι “προηγείται ο πατέρας της, να βρούμε την παλιά απόφαση να δοθεί το όνομά του και να την υλοποιήσουμε”.

Η επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Ξεκινάμε” Μαρία Οικονομάκου έκανε λόγο για “την πολιτικό, την επιστήμονα, τη μάνα και την αγωνίστρια”.

Ο επικεφαλής του “Ανοιχτού Δήμου” Μανώλης Μάκαρης ανέφερε τη “σπουδαία προσφορά της σε όλους τους τομείς” και υπενθύμισε δήλωσή της για προτεραιότητα στο οργανωμένο κράτος και στο ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας.

Ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Δημήτρης Οικονομάκος έκανε λόγο για “την εντιμότητα και τη γενναιότητα με την οποία έδωσε τη μάχη για τη ζωή” και παρατήρησε πως “ο αγώνας της αποτελεί μήνυμα για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας”.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button