home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠελοπόννησοςΑυτοδιοίκηση

Έναρξη λειτουργίας κάνει η «Μοριάς» Α.Ε. – ΑΟΤΑ- Οι δραστηριότητές της

Η «Μοριάς» Α.Ε. – ΑΟΤΑ, με έδρα την Τρίπολη, θα αποτελεί τον κεντρικό αναπτυξιακό οργανισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Εναρξη λειτουργίας κάνει η «Μοριάς» Α.Ε. – ΑΟΤΑ (Ανώνυμη Εταιρεία – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης) η οποία καταχωρίστηκε στο ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο).

Η «Μοριάς» Α.Ε. – ΑΟΤΑ, με έδρα την Τρίπολη, θα αποτελεί τον κεντρικό αναπτυξιακό οργανισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στον οποίον θα απασχοληθούν υπάλληλοι από την «Πελοπόννησος» Α.Ε., καθώς -όπως κατηγορηματικά επισήμανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας- «κανένας δεν θα απολυθεί».

Ο περιφερειάρχης, παράλληλα, τόνισε ότι δεν θα υποβαθμιστεί η Αναπτυξιακή Μεσσηνίας, η οποία -όπως σημείωσε- «έχει μια εξόχως θετική εξέλιξη, με θετικά οικονομικά αποτελέσματα».

Οι δραστηριότητες της «Μοριάς» Α.Ε. – ΑΟΤΑ αφορούν α) διοικητικές υπηρεσίες που σχετίζονται με αναπτυξιακά προγράμματα πολλαπλών στόχων, β) δραστηριότητες παροχής επιχειρηματικών συμβούλων και άλλων συμβούλων διαχείρισης, γ) δραστηριότητες μηχανικών και συναφείς δραστηριότητες παροχής τεχνικών συμβούλων, δ) οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων, ε) άλλες υπηρεσίες υποστήριξης για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών και την αναβάθμιση των γενικών συνθηκών διαβίωσης.

Μέτοχοι της «Μοριάς» είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου (ποσοστό 68,5%), το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης (ποσοστό 25,9%), καθώς επίσης και οι δήμοι Γορτυνίας, Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Σπάρτης, Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Πύλου – Νέστορος και Τριφυλίας (με ποσοστό 0,8% ο καθένας).

Το καταστατικό της «Μοριάς» Α.Ε. – ΑΟΤΑ.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button