Home design
home design

Ναύπλιο: Θυμούνται την Κατερίνα Παπαδριανού

Εκδήλωση μνήμης για τη ζωή και το σπουδαίο λογοτεχνικό έργο της συγγραφέως από την Αργολίδα.
papandrianou katerina 1

Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου στις 6μμ, οι Βιβλιοθήκες του Φουγάρου και η Ένωση Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας (Ε.Σ.Λ.Α.) σας προσκαλούν στην εκδήλωση μνήμης για τη ζωή και το σπουδαίο λογοτεχνικό έργο της συγγραφέως από την Αργολίδα, Κατερίνας Παπαδριανού.

Η Κατερίνα Παπαδριανού υπήρξε για χρόνια ένα ανήσυχο πνεύμα στα πολιτιστικά δρώμενα της Αργολίδας και ειδικότερα στη λογοτεχνία, αφήνοντας το προσωπικό της στίγμα μέσα από τα βιβλία της, “Νάρκες 1940-1949″ ,”η Ψωροκώσταινα”, “1715. Το τελευταίο φιλί στ’ Ανάπλι” και “99 χαϊκού της ψυχής μου” σε εικονογράφηση της κόρης της, Αναστασίας.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Γέννημα – θρέμμα του Δρεπάνου, τελείωσε το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Παιδαγωγικό τμήμα της ΣΕΛΕΤΕ. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης. Στο Παρίσι, συνέβαλε στην ίδρυση του πρώτου “Παιδικού Χωριού S.O.S”. Για πολλά χρόνια ήταν καθηγήτρια στα Τεχνικά και Επαγγελματικά Λύκεια Αργολίδας και Αρκαδίας.

Από το 1995 δημοσιεύει άρθρα στις τοπικές εφημερίδες ιστορικού, κοινωνικοοικονομικού περιεχομένου και σχετικά με την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και του περιβάλλοντος.

Έχει πάρει τιμητική διάκριση για το διήγημα «1715», δημοσιευμένο στα «ΝΑΥΠΛΙΑΚΑ ΑΝΑΛΕΚΤΑ» έκδοση του Δήμου Ναυπλιέων το 2007 και βραβείο για το ιστορικό μυθιστόρημα «1715 – Το τελευταίο φιλί στ’ Ανάπλι», το οποίο κυκλοφόρησε το 2010 από τις εκδόσεις «Μελάνι».

Το 2014 κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο της – ιστορικό μυθιστόρημα – με τίτλο «Ψωροκώσταινα | Η Πανώρια Χατζηκώστα – Αϊβαλιώτη και ο Βενιαμίν Λέσβιος», έκδοση της Αργολικής Αρχειακής Βιβλιοθήκης Ιστορίας και Πολιτισμού.

Το 2015 εκδόθηκαν «τα 99 χαϊκού της ψυχής μου», ενώ το 2018 κυκλοφόρησε το ιστορικό της μυθιστόρημα «Οι Νάρκες 1940-1949».

Η Κατερίνα Παπανδριανού συνέβαλε καθοριστικά στην ίδρυση του πολιτιστικού συλλόγου Δρεπάνου «Νίκος Καρούζος», αλλά και στην σύσταση της Ένωσης Λογοτεχνών – Συγγραφέων Αργολίδας, της οποίας διετέλεσε πρόεδρος.

Για τη ζωή και το λογοτεχνικό της έργο, θα μιλήσουν

-Τα παιδιά της, Αναστασία Κόρδαρη και Γιάννης Κόρδαρης

-O Γιώργος Κόνδης, Δρ. Κοινωνιολογίας, Σχολή Καλών Τεχνών, Παν. Πελοποννήσου, Πρόεδρος Ε.Σ.Λ.Α.

-Ο Θεοδόσης Σπαντιδέας, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ και Αντιπρόεδρος Ε.Σ.Λ.Α.

-Ο Βασίλης Τσιλιμίγκρας, Φιλόλογος, Πρόεδρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης “Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ”.

-Η Μαρία Ράλλη, Πρόεδρος ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων.

-Ο Γιάννης Τσιόδρας, υπεύθυνος της Βιβλιοθήκης ΑΝΘΟΣ

Μουσική επένδυση της εκδήλωσης: Βασίλης Καλαγκιάς μουσικολόγος, καθηγητής μουσικής,

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 6μμ,
είσοδος ελεύθερη,

Απαραίτητα με rapid / pcr test ή πιστοποιητικό εμβολιασμού / νόσησης σε ισχύ,
μόνο με κράτηση θέσης,

27520 47380 | [email protected]

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis