home design

Τι είναι το δίκτυο πόλεων «Energy-Cities» στο οποίο μπήκε η Καλαμάτα

Σε αυτό μετέχουν αρκετοί δήμοι από 30 ευρωπαϊκές χώρες.

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στο ευρωπαϊκό δίκτυο πόλεων «Energy Cities», κατά την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής Βασιλόπουλου.

Το δίκτυο πόλεων «Energy-Cities» έχει σκοπό την ενδυνάμωση των πόλεων και των πολιτών για τη διαμόρφωση της μετάβασής τους σε ένα ασφαλές ενεργειακά και οικονομικά μέλλον, που χτίζεται γύρω από την προσέγγιση «τοπικό και βιώσιμο πρώτα».

Το δίκτυο, στο οποίο μετέχουν αρκετοί δήμοι από 30 ευρωπαϊκές χώρες, παρέχει πολλές δυνατότητες συνεργασίας, με άλλους ευρωπαϊκούς δήμους και φορείς σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με την ενεργειακή μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα. Η συνεργασία αυτή αφορά εκπαιδεύσεις, ενημέρωση, ανταλλαγές εμπειριών, ευκαιρίες συμμετοχής σε έργα με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, παροχή εργαλείων για την ενεργειακή μετάβαση, συμμετοχή στη διαμόρφωση των σχετικών πολιτικών, καθώς και συμμετοχή σε αρκετές άλλες σχετικές δράσεις και πρωτοβουλίες.

Επίσης, το δίκτυο παρέχει στο Δήμο Καλαμάτας σημαντικές ευκαιρίες για προβολή των σχετικών πρωτοβουλιών και δράσεων που οργανώνει και υλοποιεί.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version