home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκησηFeatured

Ναύπλιο: Ο λόγος του δημάρχου για το Πάρκο Κολοκοτρώνη και η απάντηση

«Ανάπλι εμπρός!»: Πανηγυρίζουμε για τη δικαίωση του τρίχρονου αγώνα για το Πάρκο Κολοκοτρώνη.

Για παραλήρημα του δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου κάνει λόγο η τοπική παράταξη του Ναυπλίου «Ανάπλι Εμπρός!», σχολιάζοντας τα όσα είπε στο δημοτικό συμβούλιο αναφορικά με τη νέα μελέτη για το Πάρκο Κολοκοτρώνη, και γενικότερα για τα όσα προηγήθηκαν.

Ο δήμαρχος Ναυπλιέων επανέλαβε τα όσα έχει πει κατά καιρούς για ορισμένους οι οποίοι επιχείρησαν σκόπιμα να βάλουν εμπόδια στην ανάπλαση του πάρκου, εκφράζοντας τη δική του άποψη για τα όσα έχουν προηγηθεί μέχρι να φτάσουμε στη σημερινή μελέτη που εγκρίθηκε πρόσφατα από το δημοτικό συμβούλιο, η οποία προβλέπει ηπιότερες παρεμβάσεις από τις προηγούμενες.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Το Ανάπλι Εμπρός

«Πανηγυρίζουμε για τη δικαίωση του τρίχρονου αγώνα για το Πάρκο Κολοκοτρώνη», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η παράταξη «Ανάπλι Εμπρός!»:

«Παραλήρημα. Μια εκπληκτική Ελληνική λέξη από το παρά και το ρήμα ληρέω-ω. Ήταν ένα παραλήρημα η επί μισή και πλέον ώρα επίθεση του δημάρχου κατά της αντιπολίτευσης και προφανώς κυρίως κατά του “Ανάπλι εμπρός!”.

Η μελέτη που ψηφίστηκε ήταν αυτό που εμείς και η παμψηφία των πολιτών ζητούσαμε επί τρία χρόνια. Για αυτό παλεύαμε την στιγμή που η δημοτική αρχή ψήφιζε αλλεπάλληλες μελέτες που εγκληματούσαν κατά του ιστορικού μας Πάρκου.

Είναι η δική μας μελέτη. Αυτό που όλη η κοινωνία απεξαρχής ήθελε και ζητούσε. Αυτή για την οποία οι ενεργοί πολίτες βοήθησαν με στοιχεία που έδωσαν για την σύνταξή της. Οι πολίτες που είχαν αντιδράσει βοήθησαν σημαντικά στην σύνταξη της τέταρτης μελέτης πάνω σε αυτά που λέγαμε επί τρία έτη.

Έτσι το ήθελαν το Πάρκο Κολοκοτρώνη με την πρώτη μελέτη που ψήφισαν. Αυτό το εξάμβλωμα ψήφισαν, αυτοί που σήμερα αναγκαστικά ψηφίζουν την μελέτη που στηρίζεται στις δικές μας επιθυμίες και στους δικούς μας αγώνες. Η κοινωνία τότε αντέδρασε και το έγκλημα με την πρώτη μελέτη απετράπη.

Πάρκο Κολοκοτρώνη (1)
Φώτο: Ανάπλι Εμπρός

Επέμεναν. Ψήφισαν δεύτερη και τρίτη μελέτη με τις οποίες μειωνόταν το πράσινο και έπεφταν τσιμέντα μέσα στο Πάρκο Κολοκοτρώνη με την κατασκευή κερκίδων. Η κοινωνία και πάλι ομόθυμα αντέδρασε.

Δείτε την δεύτερη φωτογραφία από την συγκέντρωση που κάλεσε το “Ανάπλι εμπρός!” στην οποία επιτόπου δείξαμε το τι έγκλημα πάει να γίνει με την θέληση της δημοτικής αρχής.

Στην συγκέντρωσή μας αυτή εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας, προφανώς κατ΄εντολήν του κ. Δημάρχου, για να υποστηρίξουν το έγκλημα.

Μετά μανίας επέμεναν στο αδιανόητο για την πόλη εγχείρημα.

Πάρκο Κολοκοτρώνη (2)
Φώτο: Ανάπλι Εμπρός

Όμως οι αποφάσεις αυτές με τις οποίες εγκρίθηκαν οι μελέτες ακυρώθηκαν μετά από προσφυγές του Ανάπλι εμπρός!. Η δημοτική παράταξη που κυβερνά σήμερα τον Δήμο, μας αποκάλεσε “ψεκασμένους”, διότι ακυρώσαμε τις μελέτες και δημόσια ανέφερε ότι “θα λογοδοτήσουμε”

Ναι, ως “Ανάπλι εμπρός!” δίνουμε σήμερα λόγο στην τοπική κοινωνία, διότι σταθήκαμε δίπλα της και αναλάβαμε εμείς το βάρος για την σωτηρία του Πάρκου και για την σύνταξη της τέταρτης μελέτης που το σέβεται.

Και δεν σταθήκαμε μόνον στις προσφυγές.

Με δικές μας ενέργειες βρέθηκαν τα σχέδια για το Πάρκο Κολοκοτρώνη του μέγιστου Ελληνα αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη και των επίσης σπουδαίων της εποχής Στάμου Παπαδάκη και Γιώργου Δρίνη (που έχει σχεδιάσει τα κάγκελα του Πάρκου και ένα περίπτερο που ουδέποτε κατασκευάστηκε).

Με δικό μας πλήρη φάκελο, με ιστορική, φυτολογική, αρχιτεκτονική, φωτογραφική τεκμηρίωση σε κοινή συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων μνημείων (των υψίστων αρχαιολογικών οργάνων) το ιστορικό Πάρκο στο οποίο έζησαν γενιές Αναπλιωτών κηρύσσεται μνημείο!!!! Τα σχέδια αλλοίωσής του από την Δημοτική Αρχή εκείνη την στιγμή έλαβαν οριστικό τέλος. Ο θρίαμβος της κοινωνίας ουσιαστικά τότε ολοκληρώθηκε. Τσιμέντα ουδέποτε θα πέσουν, όπως ήθελαν και είχαν αποφασίσει με παράνομες αποφάσεις. Απέμενε πλέον μόνον το επόμενο βήμα, της αναζωογόνησης του Πάρκου Κολοκοτρώνη ακολουθώντας τον αρχικό αρχιτεκτονικό ρυθμό.

Ήταν τώρα μια τεράστια ευκαιρία για την δημοτική αρχή με την ομόφωνη γνώμη όλου του Δημοτικού Συμβουλίου να άλλαζε μοτίβο και να ξεκινούσε μια νέα εποχή. Αυτή του έντιμου πολιτικού διαλόγου, της αντιπαράθεσης και της σύνθεσης των απόψεων, της λήψης της γνώμης της κοινωνίας για τα μεγάλα έργα.

Αντί για αυτό οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας ψήφισαν σιωπηλοί την τέταρτη μελέτη, την στιγμή που οι ίδιοι είχαν υπερψηφίσει τις αντίθετες τρεις μελέτες. Και το χειρότερο είναι ότι σιωπηλοί άκουσαν ένα μισάωρο και πλέον λόγου μισαλλοδοξίας (Άλλη μια υπέροχη Ελληνική λέξη που συντίθεται από τρεις άλλες. Μίσος για αυτό που ο άλλος δοκεί και πιστεύει.)

Δείτε την τρίτη φωτογραφία που επισυνάπτουμε που έχει ληφθεί από την ίδια την τέταρτη μελέτη.

Πάρκο Κολοκοτρώνη (3)

Λησμόνησαν να αφαιρέσουν την επισήμανση πάνω αριστερά η οποία έχει τεθεί από ενεργό πολίτη που απεξαρχής είχε αντιταχθεί στο έγκλημα. Με δικά μας στοιχεία συνέταξε το μελετητικό γραφείο την τέταρτη μελέτη. Φωτογραφίες, στοιχεία για τα φυτά, απόψεις για το τι και πως, οι ενεργοί πολίτες εισέφεραν για να συνταχθεί η τέταρτη μελέτη. Η μελέτη αυτή αποτυπώνει τις δικές μας αρχικές προτάσεις. Διότι πάντοτε κάνουμε προτάσεις. Ποτέ δεν λέμε “όχι”, χωρίς να λέμε την άλλη άποψη. Και πάντοτε βοηθάμε σε ό,τι σωστό πάει να γίνει. Υπάρχουν οι αποδείξεις των ηλεκτρονικών μηνυμάτων για την ουσιαστική βοήθεια που εισέφεραν οι πολίτες

Θυμηδία λοιπόν και μόνον προκαλεί ο λόγος της μισαλλοδοξίας.

Δεν είναι εύκολο με σοβαρότητα να απαντηθεί κάτι τέτοιο. Μόνον με σατυρικό κείμενο εάν επιθυμούσαμε να αντιτάξουμε ένα ένα τα επιχειρήματα της μισαλλοδοξίας.

Θεωρούμε πλέον απαραίτητο, ότι πρέπει εμείς να κρατήσουμε ένα επίπεδο, ώστε το παραλήρημα, που σιωπηλοί άκουσαν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, να μην έχει αντανάκλαση στην πλήρη απαξίωση του θεσμού του Δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου.

Διότι αυτό θα είναι το χείριστο.

Σκοπός μας πλέον να σώσουμε τους δημοτικούς θεσμούς. Δεν θα ακολουθήσουμε στο ίδιο ύφος. Αλλά η αφίππευση αναγκαία».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button