home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πώς θα μπαίνουν τα παιδιά έως 18 ετών σε καταστήματα και εστίαση

Νέα δεδομένα για την είσοδο ανηλίκων έως 18 ετών στους έως σήμερα μικτούς χώρους.
ΕΣΕΕ: "Ηρωική η αντοχή του ελληνικού εμπορίου στη κρίση "

Νέα δεδομένα για την είσοδο ανηλίκων έως 18 ετών στους έως σήμερα μικτούς χώρους θα περιλαμβάνει η ΚΥΑ που θα εκδοθεί σήμερα για τα νέα μέτρα για την ανάσχεση του κορωνοϊού που θα ισχύουν από αύριο.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι τα παιδιά μέχρι 18 ετών θα μπορούν να εισέρχονται στους μέχρι σήμερα μικτούς χώρους, με self test και όχι με μοριακό ή rapid.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι τα νέα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας που θα ισχύσουν από αύριο, αφορούν κυρίως την προστασία των ανεμβολίαστων, ενώ σε ότι αφορά τις εκκλησίες και την κριτική που ασκήθηκε για τη μη υποχρέωση διενέργειας τεστ  από τους πιστούς, είπε ότι θα ήταν πρακτικά αδύνατο να υποχρεώσει τους ναούς να κάνουν έναν τέτοιο έλεγχο και δεν είναι δυνατόν να εμποδιστεί η άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων των πιστών, όπως προβλέπεται και από το σύνταγμα.

Τι αλλάζει από αύριο

Από το πρωί του Σαββάτου, χιλιάδες θα είναι οι αστυνομικοί οι οποίοι θα βγουν για ελέγχους σε όλη τη χώρα, με τα πρόστιμα να είναι «τσουχτερά» για τους παραβάτες, είτε είναι πελάτες, είτε καταστηματάρχες.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, από αύριο Σάββατο 6/11, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι πλέον υποχρεώνονται σε δυο εργαστηριακούς ελέγχους την εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, είσοδος με υποχρεωτικό τεστ (rapid test ή τεστ PCR) θα γίνεται σε:

  • δημόσιες υπηρεσίες
  • τράπεζες
  • εστίαση
  • λιανεμπόριο
  • εμπορικά κέντρα
  • κομμωτήρια

Ελεύθερη θα είναι η είσοδος για ανεμβολίαστους μόνο σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων και φαρμακεία.
Εξάλλου, (και) η Ιερά Σύνοδος απηύθυνε σύσταση για την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, όπως του εμβολιασμού αλλά και της διενέργειας διαγνωστικών ελέγχων για τους ανεμβολίαστους.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis