home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τρέχουν να προλάβουν οι ανεμβολίαστοι στο άκουσμα των νέων μέτρων – Πόσα ραντεβού κλείστηκαν

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργο Γεωργαντά, υπάρχει μεγάλη αύξηση στα ραντεβού για εμβολιασμό.

Για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, την αποστολή SMS στους ανεμβολίαστους πολίτες αλλά και το πόσα ραντεβού έχουν κλειστεί μέχρι και σήμερα, μίλησε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Όπως αποκάλυψε, «Μέσα σε τρεις μέρες 60.000 έσπευσαν να κάνουν την α’ δόση» είπε στην πρωινή εκπομπή του Open και συνέχισε ότι από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη υπήρξε μεγάλη κινητικότητα για το εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού αφού σύμφωνα με τον ίδιο την Τετάρτη είχαμε 27.000 ραντεβού ενώ συνολικά το τριήμερο 60.000.

«Μέσα στις δράσεις των επομένων ημερών θα είναι και η αποστολή μηνυμάτων. Θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση από το Υπουργείο Υγείας», εξήγησε ο κ. Γεωργαντάς.

Για όσους είναι στην άυλη συνταγογράφηση σημείωσε πως έλαβαν ένα SMS για προτεινόμενο ραντεβού. Τα σχετικά μηνύματα εστάλησαν σε 400.000 άτομα.

«Θα γίνει υπόμνηση στον κόσμο. Είναι μία απλή υπόμνηση γίνεται παντού στον κόσμο, είναι στο πλαίσιο της προληπτικής ιατρικής, δεν τίθεται θέμα προσωπικών δεδομένων», ανέφερε.

Για το πιστοποιητικό εμβολιασμού είπε προς το παρόν δεν έχει ημερομηνια λήξης, ωστόσο περιμένουν την εισήγηση των ειδικών και πως είναι θέμα χρόνου η αποστολή των sms στους ανεμβολίαστους.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis