home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠελοπόννησοςΟικονομία

Πετράκος-Δρούγκας καλούν στο σταφιδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Ο υπουργός κ. Λιβανός και συνολικά την κυβέρνηση εμπαίζει τους σταφιδοπαραγωγούς και τις συνεταιριστικές τους οργανώσεις επί 7 μήνες, σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους

«Η κυβέρνηση γυρίζει τους σταφιδοπαραγωγούς 86  χρόνια πίσω στο ο 1935 στην προηγούμενη μεγάλη σταφιδική κρίση. Τότε οι μεγάλοι ηγέτες τότε του σταφιδικού κινήματος, ο Αχαιός Θανάσης Παπαχατζής και ο Μεσσήνιος Τάσος Κουλαμπάς, έγραψαν το ιστορικό βιβλίο «Ποιοι μας τρώνε τη σταφίδα». Εμείς τώρα   γνωρίζουμε  πια καθαρά και ποιοι θέλουν να  ξαναφάνε  τσάμπα τη σταφίδα και γνωρίζουμε καθαρά ότι ο υπουργός κ. Λιβανός   σε συμφωνία με τον  κ. Μητσοτάκη στηρίζει αυτούς που θέλουν να  φάνε τη σταφίδα τσάμπα .Για αυτό αρνείται να ικανοποιήσει  το δίκαιο αίτημα των σταφιδοπαραγωγών και των συνεταιριστικών τους οργανώσεων για απόσυρση των πλεονασμάτων τα οποία λόγω της πανδημίας δεν εξήχθησαν και βρίσκονται στις αποθήκες». 

Αυτά σημειώνουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» και συνεχίζουν τονίζοντας ότι: «μετά τον πολύμηνο εμπαιγμό  των σταφιδοπαραγωγών  από τον  υπουργό  κ. Λιβανό  και συνολικά την κυβέρνηση   οι σταφιδοπαραγωγοί και  οι συνεταιριστικές τους οργανώσεις δεν έχουν άλλη επιλογή από το δρόμο του Αγώνα .Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» ενώνει τη φωνή της  με τις συνεταιριστικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις των σταφιδοπαραγωγών, στηρίζουμε    το συλλαλητήριο  και τα δίκαια αιτήματα των σταφιδοπαραγωγών και   καλούμε  και εμείς   όλους τους σταφιδοπαραγωγούς να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά  στο Πανσταφιδικό συλλαλητήριο  την   Παρασκευή 5 Νοεμβρίου  στις 11πμ στην Αθήνα. Δηλώνουμε ότι φυσικά θα είμαστε  παρόντες στο συλλαλητήριο».

Παράλληλα  οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου»  Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας απευθύνουν ανοιχτή επιστολή στον Πρόεδρο, το Περιφερειάρχη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους  και τους καλούν να τιμήσουν την απόφαση για στήριξη του αγώνα των σταφιδοπαραγωγών.

Αναλυτικά η Επιστολή είναι η εξής:

  «Κύριε Πρόεδρε   κύριε Περιφερειάρχη κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Όπως ασφαλώς γνωρίζετε  οι σταφιδοπαραγωγοί   βρίσκονται σε απόγνωση. Η τιμή του προϊόντος έχει καταρρεύσει κάτω του ευρώ, με συνέπεια τον κίνδυνο μιας πρωτοφανούς απώλειας του εισοδήματός τους.

Ο υπουργός κ. Λιβανός και συνολικά την κυβέρνηση   εμπαίζει  τους σταφιδοπαραγωγούς και τις συνεταιριστικές τους οργανώσεις   επί  7  μήνες. Η κυβέρνηση γυρίζει τους σταφιδοπαραγωγούς 86  χρόνια πίσω στο ο 1935 στην προηγούμενη μεγάλη σταφιδική κρίση. Τότε οι μεγάλοι ηγέτες τότε του σταφιδικού κινήματος, ο Αχαιός Θανάσης Παπαχατζής και ο Μεσσήνιος Τάσος Κουλαμπάς, έγραψαν το ιστορικό βιβλίο «Ποιοι μας τρώνε τη σταφίδα». Εμείς τώρα   γνωρίζουμε  πια καθαρά και ποιοι θέλουν να  ξαναφάνε  τσάμπα τη σταφίδα και γνωρίζουμε καθαρά ότι ο υπουργός κ. Λιβανός   σε συμφωνία με τον  κ. Μητσοτάκη στηρίζει αυτούς που θέλουν να  φάνε τη σταφίδα τσάμπα .Για αυτό αρνείται να ικανοποιήσει  το δίκαιο αίτημα των σταφιδοπαραγωγών και των συνεταιριστικών τους οργανώσεων για απόσυρση των πλεονασμάτων τα οποία λόγω της πανδημίας δεν εξήχθησαν και βρίσκονται στις αποθήκες. 

Συνεπώς οι σταφιδοπαραγωγοί και  οι συνεταιριστικές τους οργανώσεις δεν έχουν άλλη επιλογή από το δρόμο του Αγώνα . Για αυτό αποφάσισαν να οργανώσουν   συλλαλητήριο την   Παρασκευή 5 Νοεμβρίου  στις 11πμ στην Αθήνα.

Με  δεδομένο ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου   έχει αποφασίσει ότι :

  1. Στηρίζει τα δίκαια αιτήματά σας για άμεση απόσυρση των αποθεμάτων των πλεονασμάτων της μαύρης σταφίδας και  τα πλεονάσματα αυτά να χρησιμοποιηθούν για άλλες χρήσεις, όπως απόσταξη, διανομή σε όλους τους μαθητές για να γνωρίσουν οι ελληνικές οικογένειες την υψηλή διατροφική αξία της μαύρης σταφίδας, διανομή σε απόρους, νοσοκομεία, γηροκομεία, στρατό, αστυνομία, δομές φιλοξενίας κ.λπ. Καθώς  και να χρηματοδοτηθεί ένα πρόγραμμα προβολής για την προώθηση της μαύρης σταφίδας στην εσωτερική ελληνική αγορά.
  2. Στηρίζει και θα συμμετάσχει σε όλες τις κινητοποιήσεις που θα αποφασίσουν οι φορείς των σταφιδοπαραγωγών αν το Υπουργείο συνεχίσει να αρνείται την στήριξη του  προϊόντος , των σταφιδοπαραγωγών και των συνεταιριστικών τους οργανώσεων

Οφείλουμε  συνεπώς να συμετάσχουμε   ως Περιφερειακό Συμβούλιο μαζικά στο συλλαλητήριο της Παρασκευής.

Καλούμε επίσης τον κ. Περιφερειάρχη να σεβαστεί την απόφαση του ΠΕΣΥΠ . Συνεπώς έχει υποχρέωση να στηρίξει και  να συμμετάσχει στο συλαλλητήριο.

Εμείς ως «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» στηρίζουμε το συλλαλητήριο  και τα δίκαια αιτήματα των σταφιδοπαραγωγών. Ενώνουμε τη φωνή μας  με τις συνεταιριστικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις των σταφιδοπαραγωγών και   καλούμε  και εμείς   όλους τους σταφιδοπαραγωγούς να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά  στο Πανσταφιδικό συλλαλητήριο την   Παρασκευή 5 Νοεμβρίου  στις 11πμ στην Αθήνα.

 Δηλώνουμε ότι φυσικά θα είμαστε  παρόντες στο συλλαλητήριο.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button