Home design
home design

Στα κρύα του λουτρού το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Γιατί δεν έγινε η διπλή συνεδρίαση – Αιχμές αντιπολίτευσης κατά Νίκα – Σκαντζού, και του Περιφερειάρχη κατά της απλής αναλογικής.
Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Δεν έγινε τελικά η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου σήμερα Δευτέρα 1η Νοεμβρίου λόγω διαφωνιών παρατάξεων της αντιπολίτευσης επί της διαδικασίας που ακολουθήθηκε. Κανονικά ήταν να γίνουν δύο συνεδριάσεις, η 12η και μετά την ολοκλήρωσή της, θα ακολουθούσε η συνέχεια της διακοπείσας 11ης συνεδρίασης.

Με αυτή τη «διάταξη» διαφώνησαν οι παρατάξεις Τατούλη, Πετράκου και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Μωριά, οι οποίες δεν προσήλθαν στην έναρξη της συνεδρίασης. Ο Νίκος Γόντικας από τη Λαϊκή Συσπείρωση προσήλθε, αλλά απείχε και αυτός από τη διαδικασία.

Γόντικας: Τσίρκο και εκφυλισμός

Ο κ. Γόντικας έκανε την ακόλουθη δήλωση, μιλώντας για «τσίρκο»:

Τα στελέχη της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που εκλέχτηκαν με τις παρατάξεις Νίκα και Τατούλη, ενώ συμφωνούν στα κύρια (στην παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στο μεγάλο κεφάλαιο, στη συρρίκνωση-διάλυση των υπηρεσιών και την ανάθεση σε ιδιώτες του έργου τους όπως κουνουποκτονία, μελέτες, επίβλεψη έργων κλπ. το σμπαράλιασμα της μεταφοράς των μαθητών, της δακοκτονίας κλπ.) κονταροχτυπιούνται στα δευτερεύοντα και στα διαδικαστικά. Πολλές φορές χωρίς αρχές με όρους χουλιγκανισμού.

Δεν φταίει κ. Νίκα η απλή αναλογική για αυτή την κατάσταση. Φταίει ο εκφυλισμός στα αστικά κόμματα και πρώτα και κύρια στο κόμμα σας τη Ν.Δ.

Ας δούμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Πολλοί στοιχίζονται πίσω από πρόσωπα, από επιχειρηματικά συμφέροντα, λειτουργούν με ιδιοτέλεια, τυχοδιωκτισμό και καιροσκοπισμό.

Άλλοι που αποκαλούν μιζαδόρικατα τα κόμματα της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις αυτών των κομμάτων, να συνωστίζονται για να χαιρετήσουν και να φωτογραφηθούν με τον αρχηγό ή άλλα στελέχη, να διεκδικούν και να μπαίνουν και υποψήφιοι βουλευτές κλπ.

Μαζεύουν αυτά τα κόμματα ότι σαβούρα υπάρχει στο χώρο τους, κάνουν και μεταγραφές από όμορα κόμματα και αυτό το ονομάζουν πολυσυλλεκτικότητα.

Ευθύνες για τον εκφυλισμό και το τσίρκο που επικρατεί σε πολλές συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου έχει και το Προεδρείο, που δεν εφαρμόζει τον Κανονισμό λειτουργίας, γιατί όλοι βολεύονται από αυτή την κατάσταση.
Καλά θα κάνουν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ των Οικολόγων, της Ανταρσία και της ΛΑΕ να το ξανασκεφτούν. Οι κάλπικες διαχωριστικές γραμμές, το αντί Νίκα μέτωπο που συμμετέχουν και πολλές φορές πρωτοστατούν για να διαμορφωθεί, όχι μόνο αθωώνουν τους προηγούμενους αλλά βολεύει πρώτα και κύρια τη Ν.Δ, τους Νίκα και Τατούλη. Να φαίνεται ότι τάχατες υπάρχει αντιπολίτευση, ενώ η διαπάλη τους είναι το ποιος θα είναι στο τιμόνι της διαχείρισης αυτής της άθλιας και αντιλαϊκής πολιτικής.

Εμείς οι κομμουνιστές Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης συνεπείς με τις δεσμεύσεις μας στο λαό, δεν θα συμμετέχουμε σε κανένα αντί Νίκα ή αντί Τατούλη μέτωπο, θα προβάλλουμε τις θέσεις μας και τα προβλήματα του λαού, θα είμαστε η εργατική λαϊκή αντιπολίτευση μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο».

Νίκας: Δύσκολο αγώνισμα η απλή αναλογική

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, μετά τη διαπίστωση μη απαρτίας, είπε:

«Σας ευχαριστώ που κάνατε τον κόπο και ήρθατε. Η απλή αναλογική, πολιτικά είναι δύσκολο αγώνισμα. Δεν αφήνει τίποτα να λειτουργήσει και να αποδώσει. Απλά εξυπηρετεί πολιτική σκοπιμότητα των μικρότερων κομμάτων για να έχουν μια παρουσία. Είναι μια κίνηση πολιτική και κομματική, προσπαθούν να επιβιώσουν πολιτικά. Ο πρόεδρος έχει το προνόμιο να συντάσσει την ημερήσια διάταξη. Και να κάνει και λάθος. Ο νόμος έχει δώσει για αυτό το δικαίωμα στο ΠεΣυ να αλλάξει την ημερήσια διάταξη. Και έχουμε ταλαιπωρηθεί πολύ σε αυτό, να μην αφήνουν την περιφερειακή αρχή να προωθήσει θέματα και καταστάσεις. Ο πρόεδρος είχε πει να γίνουν δύο συνεδριάσεις, και τι νομίζατε, ότι δεν θα εφαρμόζαμε τον νόμο, αν η πλειοψηφία ζητούσε να αλλάξει η ημερήσια διάταξη; Ασφαλώς και θα το κάναμε.

Ευτυχώς που η δημοκρατική κυβέρνηση με τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες έχουν συμφωνήσει σε μια διαδικασία για να μπορέσουμε να κυβερνήσουμε, κι αυτό θα κάνουμε.

Να γυρίσουμε στα σπίτια μας. Αν δεν υπάρξει συνεννόηση, τι να κάνουμε, ο λαός ξέρει και κρίνει. Άλλο η συνεδρίαση, άλλο το μαρτύριο».

Ο κ. Νίκας, τέλος, είπε: «Έχουμε έλλειψη απαρτίας, αποχωρούμε όλοι. Η παράταξή μας δεν θα εκπροσωπηθεί στην επόμενη συνεδρίαση, στις 19:00».

Η επιστολή Πετράκου

Νωρίτερα, ο Θανάσης Πετράκος είχε αποστείλει την παρακάτω επιστολή:

«Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη,

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε περαιτέρω παραβίαση της στοιχειώδους δημοκρατικής διαδικασίας, του κανονισμού λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου αλλά και της στοιχειώδους λογικής.

Μετά λύπης μας διαπιστώνουμε πως ο Περιφερειάρχης σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενθαρρυμένοι προφανώς από τα αντιδημοκρατικά νομοθετικά μέτρα της κυβέρνησης με τα οποία έχουν υποβαθμιστεί πλήρως τα Περιφερειακά Συμβούλια , συστηματικά πλέον παραβιάζουν την στοιχειώδη δημοκρατική διαδικασία,τον κανονισμό λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου και επιδεικνύουν ακραία αντιθεσμική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά, αφού διακόπτουν όχι μια, όχι δύο, όχι τρείς αλλά συστηματικά τις συνεδριάσεις όταν ο συσχετισμός δυνάμεων τη στιγμή εκείνη δεν είναι κατά τη γνώμη τους ευνοϊκός για την άποψή τους. Θεωρήσαμε ότι το αποκορύφωμα ήταν η προηγούμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (Δευτέρα 18/10/2021) στην οποία ο κ. Πρόεδρος και ο κ. Περιφερειάρχης διέκοψαν τη συνεδρίαση κυριολεκτικά 5 λεπτά πριν ψηφοφορία για το θέμα «της πορείας υλοποίησης των αποφάσεων του ΠεΣυΠ για τους πυρόπληκτους».

Δυστυχώς κάναμε λάθος. Ο κ. Πρόεδρος και ο κ. Περιφερειάρ??ης με τις προσκλήσεις που μας εστάλησαν για τις σημερινές συνεδριάσεις (Δευτέρα 01/11/2021) μας έδειξαν ότι είναι ικανοί και για χειρότερα.

Διαπιστώσαμε ότι δεν παραβιάζουν μόνο τη δημοκρατία και τον κανονισμό αλλά και την κοινή λογική. Η επιλογή τους να συγκαλέσουν στις 3:30 μ.μ. την 12η συνεδρίαση την οποία μάλιστα είναι προς συζήτηση ένα από τα δυο πιο κορυφαία θέματα κάθε χρονιάς του ΠεΣυΠ, το τεχνικό του πρόγραμμα και άλλα 6 θέματα !!! και για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια ορίζουν τη συνεχιζόμενη 11η συνεδρίαση στις 7:00 μ.μ.!!! ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής μας.

Επειδή κάθε περαιτέρω ανοχή από τη πλευρά μας θα σημάνει ότι αποδεχόμαστε έστω και δια της ανοχής μας ,τις αντιδημοκρατικές πρακτικές και ενέργειες και τις παραβιάσεις του κανονισμού και της δημοκρατικής δεοντολογίας, σας ενημερώνουμε ότι ΔΕΝ είναι δυνατόν να συμπράξουμε να γίνει πρώτα η 12η συνεδρίαση και μετά να συνεχιστεί η 11η συνεδρίαση !!!. Για αυτό το λόγο ΔΕΝ θα παραστούμε στην ορισμένη από εσάς 12η συνεδρίαση στις 3:30 μ.μ. πριν την ολοκλήρωση της 11ης».

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis