home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνίαFeaturedFirst Featured

Πουλάει τη βίλα του στο Πόρτο Χέλι ο τέως βασιλιάς

Σύμφωνα με πληροφορίες εξειδικευμένοι σύμβουλοι περιουσίας αναζητούν αγοραστή με το τίμημα να αγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ

Την πώληση της έπαυλης του στο Πόρτο Χέλι φέρεται να έχει δρομολογήσει ο τέως βασιλεύς Κωνσταντίνος. Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητείται αγοραστής για το ακίνητο που βρίσκεται στην χαρακτηριζόμενη ως προνομιούχα θέση του Αγίου Αιμιλιανού στην περιοχή. Πρόκειται για ακίνητο που αγοράστηκε τον Νοέμβριο του 2014 έναντι 5 εκατομμυρίων ευρώ με την τότε αντικειμενική του αξία να είχε προσδιοριστεί στα 1,52 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες στην παρούσα φάση φέρεται να αναζητείται τίμημα στην περιοχή των 10 εκατομμυρίων. Η βολιδοσκόπηση της ζήτησης για το ακίνητο πραγματοποιείται από πολύ εξειδικευμένους συμβούλους περιουσίας που διαχειρίζονται τέτοιες ιδιοκτησίες και όχι με αγγελία.

Είναι όμως ίσως χαρακτηριστικό για τις τιμές στην περιοχή ότι στο site του Sotheby’s International Realty, στην κατηγορία των πολυτελών κατοικιών στην Πελοπόννησο είναι αναρτημένες περισσότερες από πέντε αγγελίες πώλησης κατοικιών στο Πόρτο Χέλι με τιμήματα που ξεκινούν από 3 και φτάνουν έως και τα 7,8 εκατομμύρια.

Βίλα τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Πορτοχέλι

Η ζήτηση για τέτοια ακίνητα τα τελευταία λίγα χρόνια έχει ενισχυθεί σημαντικά για λόγους που συνδέονται αυτονόητα με την φυσική ομορφιά και το κλίμα της χώρας αλλά έχει περαιτέρω ενταθεί το τελευταίο έτος μετά και την νομοθέτηση πλαισίου για ειδικούς φορολογικούς κάτοικους (καθεστώς Non-dom) στην Ελλάδα, με βάση το οποίο όσοι ξένοι επιλέξουν να γίνουν φορολογικοί κάτοικοι μπορούν να πληρώνουν κατ’ αποκοπή (lump sum) ποσό 100.000 € ετησίως και να απαλλαγούν από τη φορολόγηση των διεθνών εισοδημάτων τους εφόσον πραγματοποιήσουν και επένδυση άνω των 500.000 ευρώ.

Η περιοχή είναι μία από εκείνες με την υψηλότερη ζήτηση πολυτελών κατοικιών στην Ελλάδα καθώς συγκεντρώνει πολλά ελκυστικά χαρακτηριστικά μεταξύ των οποίων η εγγύτητα με την πρωτεύουσα η παραθαλάσσια πρόσβαση και η ύπαρξη σχετικά μεγάλων ιδιοκτησιών που εξυπηρετούν το αίσθημα ιδωτικότητας που αναζητούν αυτά τα χαρτοφυλάκια.

Οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι έχουν ήδη γίνει συζητήσεις με κάποιους έλληνες και ξένους δυνητικούς αγοραστές χωρίς να έχει όμως γίνει γνωστό κάτι περισσότερο. Ο τέως βασιλεύς Κωνσταντίνος που γιόρτασε τα 80α του γενέθλια φέτος τον Ιούνιο, απέκτησε το ακίνητο που διαθέτει 12 υπνοδωμάτια μεγάλη πισίνα και πρόσβαση σε παραλία, από τον λιβανέζο επιχειρηματία Mαρκ Σούρσοκ. Πληροφορίες πως επρόκειτο να πουληθεί είχαν κυκλοφορήσει πάντως και προ διετίας και μάλιστα ως ενδιαφερόμενος αγοραστής εφέρετο μέλος της βασιλικής οικογένειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Όμως τελικά η συναλλαγή δεν προχώρησε.

«Μένει να αποδειχθεί κατά πόσον το τίμημα που φέρεται να ζητούν τα συμφέροντα του τέως βασιλέως είναι ρεαλιστικό αλλά πρέπει να διευκρινιστεί ότι η υπεραξία που μπορεί να του έχει προσδώσει η σημερινή ιδιοκτησία του ενδέχεται να το δικαιολογεί», σχολιάζουν κύκλοι της αγοράς ακινήτων. «Εξάλλου στην περιοχή δεν υφίσταται λογική ζητούμενης τιμής ανά τετραγωνικό όπως για παράδειγμα στη Βουλιαγμένη, το Παλαιό Ψυχικό ή την Πολιτεία καθώς κάθε ακίνητο έχει την ιστορία του και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Με πληροφορίες από moneyreview.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button