home design 800x400
home design 1170Χ320

Ναύπλιο: Τα βιβλία που μιλάνε στο Φουγάρο

Η δράση υλοποιείται υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και υπό την αιγίδα του Ελληνικού Κέντρου Πολιτιστικής και Μουσειακής Εκπαίδευσης

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Ναύπλιο: Τα βιβλία που μιλάνε στο Φουγάρο
ΒΙΒΛΙΑ

Φέτος το Φθινόπωρο θα είναι διαφορετικό για τα βιβλία και τα παιδιά καθώς το Παιδικό Μουσείο Exploration θα ταξιδέψει στη Νέα Βιβλιοθήκη | Φουγάρο στο Ναύπλιο!

Με αφορμή το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΒΙΒΛΙΟ: Τα φύλλα που μιλάνε, παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την ιστορία του βιβλίου στην βιβλιοθήκη της πόλης τους.

“Καθετί που έκανε, σκέφτηκε, κέρδισε ή δημιούργησε η ανθρωπότητα, όλα αυτά βρίσκονται, σαν μια μαγική παρακαταθήκη, στις σελίδες των βιβλίων. Αποτελούν εκλεκτό κτήμα των ανθρώπων.” Τόμας Καρλάιλ

Επόμενος προορισμός η Νέα Βιβλιοθήκη | Φουγάρο! 

Η μουσειοσκευή «ΒΙΒΛΙΟ: Τα φύλλα που μιλάνε» θα βρίσκεται στο Ναύπλιο από την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου. Για μια εβδομάδα, η Βιβλιοθήκη θα φιλοξενήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου, εξερευνώντας την ιστορία του βιβλίου με τα σχολεία της πόλης. 

Με αφορμή τις συλλογές του Μουσείου, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την ιστορία του βιβλίου, να λύσουν γρίφους, να αποκρυπτογραφήσουν παλιά μυστικά και να αναγνωρίσουν τους διαφορετικούς ρόλους που είχε το βιβλίο στο πέρασμα των αιώνων.

Το Exploration, μαζί με τη νέα του μουσειοσκευή «ΒΙΒΛΙΟ: Τα φύλλα που μιλάνε» ταξιδεύει αυτό το φθινόπωρο στις βιβλιοθήκες της Ελλάδας.

Η δράση υλοποιείται υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και υπό την αιγίδα του Ελληνικού Κέντρου Πολιτιστικής και Μουσειακής Εκπαίδευσης. Μέγας χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis