home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Κοινωνία

Καλλιάνος: Επιστρέφει η άνοιξη από την Πέμπτη

Αρκετά θερμότερες αέριες μάζες από τη βόρεια Αφρική αλλάζουν το σκηνικό του καιρού.

Αρκετά θερμότερες αέριες μάζες από τη βόρεια Αφρική έρχονται από την ερχόμενη Πέμπτη και έπειτα. Φαίνεται ότι θα κινηθούν βορειότερα και θα καλύψουν μεγάλο μέρος της κεντρικής και ανατολικής Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, από την Πέμπτη η θερμοκρασία να αρχίσει να ανεβαίνει σε σχεδόν ανοιξιάτικα επίπεδα και πρώτα από τη δυτική και τη νότια νησιωτική Ελλάδα (Κρήτη) όπου η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 27-28°C

Όπως σημειώνει ο μετεωρολόγος και πολιτικός:

«Επιστρέφει η άνοιξη από την Πέμπτη 4/11. Αρκετά θερμότερες αέριες μάζες από τη βόρεια Αφρική, από την ερχόμενη Πέμπτη και έπειτα, φαίνεται ότι θα κινηθούν βορειότερα και θα καλύψουν μεγάλο μέρος της κεντρικής και ανατολικής Μεσογείου και προφανώς συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Από την Πέμπτη η θερμοκρασία να αρχίσει να ανεβαίνει σε σχεδόν ανοιξιάτικα επίπεδα και λόγω και των υψηλών τιμών της βαρομετρικής πίεσης που θα επικρατήσουν στη νοτιοανατολική Ευρώπη φαίνεται ότι και τα διαστήματα με καλό καιρό θα είναι μεγάλα. Η αρχή θα γίνει όπως σας προανέφερα από την ερχόμενη Πέμπτη 4/11 και πρώτα από τη δυτική και τη νότια νησιωτική Ελλάδα (Κρήτη) όπου η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 27-28°C. Την Παρασκευή 5/11 φαίνεται ότι οι αυξημένες για την εποχή τιμές της θερμοκρασίας θα απασχολήσουν και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Για παράδειγμα, την Παρασκευή 5/11, στα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα της κεντρικής και της νότιας Ελλάδας η θερμοκρασία θα αγγίξει πλέον σε πολλές περιοχές τους 27-28°C και τοπικά ίσως και λίγο παραπάνω. Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη πόσο διαρκέσουν αυτές οι αρκετά ζεστές για την εποχή ημέρες. Ίσως και μέσα στο επόμενο Σαββατοκύριακο. Όμως αυτό δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη και μένει να το μελετήσουμε από τα επόμενα προγνωστικά στοιχεία. Ας υποδεχτούμε λοιπόν για λίγες ακόμη μέρες και πάλι την άνοιξη!

ΥΓ: όλα τα παραπάνω ισχύουν με τα σημερινά τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Ενδεχομένως να υπάρξουν μικροαλλαγές. Όμως κατά βάση, αυτές περίπου οι συνθήκες θα επικρατήσουν».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button