home design 800x400
home design 1170Χ320

«Κοντά τα χέρια κ. Ζούκερμπεργκ» – Ο Βαρουφάκης κατηγορεί τον mister πρώην facebook ότι του έκλεψε το meta

«Από εμάς πήρε το Meta! Μας είχε πάρει και το DiEM», καταγγέλλει ο Γιάνης Βαρουφάκης τον ιδρυτή του facebook.
Γιάνης Βαρουφάκης

Ο Γιάνης Βαρουφάκης καταγγέλλει τον Ζούκερμπεργκ, ότι του έκλεψε το όνομα «Meta» (το νέο όνομα του facebook). Αν αναρωτιέστε πού χρησιμοποιεί ο Γιάνης Βαρουφάκης αυτό το όνομα, η απάντηση (όπως γράφει ο ίδιος στο tweet του) είναι στο «Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού» το οποίο ονομάζεται «mέta».

Ο κ. Βαρουφάκης λοιπόν πιστεύει ότι ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έκλεψε, εμπνεύστηκε τέλος πάντων το όνομα για το τεράστιο rebranding που κάνει στην επιχείρισή του, από αυτό το δικό του «Κέντρο». Σημειώνει δε, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τον κλέβει ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ. «Κοντά τα χέρια κ. Ζούκερμπεργκ…», ξεκινά το tweet του, το οποίο γράφει και στα ελληνικά και στα αγγλικά (για να μπορέσει να το διαβάσει και ο ιδρυτής του Facebook). Καταλήγει δε απορώντας «τι θα ακολουθήσει;», θεωρώντας προφανώς ότι ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ τον… παρακολουθεί και τον αντιγράφει.

«Κοντά τα χέρια κ. Zuckerberg από το όνομα του mέta , του Κέντρου Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού (https://metacpc.org). Εσείς μπορεί, πράγματι, να δουλεύετε για να γίνει πραγματικότητα ο δυστοπικός μετακαπιταλισμός. Τον Πολιτισμό όμως δεν θα τον αναγνωρίζατε ούτε στο ένα μέτρο».

Σε άλλη του ανάρτηση, επίσης στα αγγλικά ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 καταγγέλλει και την άλλη… κλεψιά του Ζούκερμπεργκ. «Ο Ζούκερμπεργκ «δανείστηκε» το meta μας, για να κάνει re-brand στο Facebook. Νωρίτερα, «δανείστηκε» το όνομα του κινήματός μας, DIEM, για να κάνει re-brand στο κρυπτονόμισμά του το Libra. Τι θα ακολουθήσει;»

Οι αναρτήσεις του Γιάνη Βαρουφάκη:

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis