home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Μετατρέποντας τους τοίχους σε καμβάδες

26 Οκτωβριου: Παγκόσμια Ημέρα των Τεχνών του Δρόμου – Η σχέση του street art με την Αργολική πρωτεύουσα και η αρωγή του Δήμου Ναυπλιέων.
street art Ναύπλιο

Η νέα μορφή τέχνης με τη οποία οι καλλιτέχνες του δρόμου μετατρέπουν τους τοίχους σε καμβάδες και μεταμορφώνουν δημόσιους χώρους δίνοντας τους χρώμα και φαντασία αιχμαλωτίζοντας εικόνες, λέξεις και αισθήσεις μέσα από ένα καλαίσθητο graffiti ως έκφραση καλλιτεχνικής δημιουργίας είναι κάτι πρωτόγνωρο και εντυπωσιακό. Αυτή είναι η τέχνη του δρόμου την οποία συναντά κανείς σε διάφορες μορφές στο Ναύπλιο. Άλλοτε πιο οργανωμένες, άλλοτε ανοργάνωτες. Άλλοτε καλόγουστες και άλλοτε εξαιρετικά κακόγουστες, που μόνο τέχνη δεν θα την έλεγες.

Για το Δήμο Ναυπλιέων η Παγκόσμια Ημέρα των Τεχνών του Δρόμου και της Ελεύθερης Έκφρασης στο Δημόσιο Χώρο στις 26 Οκτωβρίου αποτελεί ένα σημαντικό, ξεχωριστό και μοναδικό γεγονός.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος: «Ο Δήμος Ναυπλιέων πρωτοπόρος και καινοτόμος στη νέα αυτή αισθητική των σύγχρονων πόλεων προχώρησε στο πρώτο οργανωμένο πρόγραμμα streetart-δημόσιων τοιχογραφιών, ενταγμένο στο 1ο Φεστιβάλ Λόγου και Τέχνης που πραγματοποιήθηκε στη πόλη του Ναυπλίου τον Ιούνιο ενώ ήδη έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός των δράσεων και του επόμενου.

street art nafplio (2)
Φώτο: ΔήμοςΝαυπλιέων

Η πρώτη τοιχογραφία υλοποιήθηκε στο 1ο Λύκειο Ναυπλίου με θεματική της τοιχογραφίας τον ποιητή Καρούζο, η δεύτερη με τους Καποδίστρια-Κολοκοτρώνη , ενώ ήδη ετοιμάζονται τοιχογραφίες στο Νοσοκομείο Ναυπλίου με θέμα η Τέχνη ως Ίαση και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο με θέμα την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής.

Επίσης αναμένεται να υπογραφεί ανάμεσα στον Δήμο Ναυπλιέων και την σχολή καλών τεχνών μνημόνιο συνεργασίας.

Η Δημοτική Αρχή θα σταθεί στο πλευρό των street art καλλιτεχνών παρέχοντας τους κατάλληλους χώρους και τον απαραίτητο χρόνο προκειμένου με την τέχνη τους να δημιουργήσουν μια εντελώς φρέσκια εικόνα για την πόλη μας η οποία αν και θα ξεπηδάει από το πουθενά θα προσπαθήσει να κάνει τη μέρα μας πιο όμορφη, πιο ζωντανή και πιο χαρούμενη».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis