home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Ποιους «καρφώνει» ο Γιώργος Λυσίκατος;

«Τίποτα από όσα είχαν σχεδιάσει δεν έγινε τελικά» – Σε ποιους αναφέρεται ο νέος πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ναυπλίου και τι λέει για τις χθεσινές εσωκομματικές εκλογές.

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

1 σχόλιο στο Ναύπλιο: Ποιους «καρφώνει» ο Γιώργος Λυσίκατος;
O Γιώργος Λυσίκατος νέος πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ναυπλίου της Νέας Δημοκρατίας

Ο Γιώργος Λυσίκατος, ο νέος πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Ναυπλίου Ν.Δ., ευχαρίστησε όσους τον εμπιστεύτηκαν και τον ψήφισαν με τη σιγουριά πως θα φανεί αντάξιος των προσδοκιών τους. O νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. άφησε σαφείς υπαινιγμούς για κάποιους που προσπάθησαν να υπονομεύσουν αυτή την προσπάθεια και κάποιους άλλους που θέλησαν να την εκμεταλλευτούν για προσωπικό τους όφελος.

O κ. Λυσίκατος με μοναδικό στόχο τον συμφέρον του τόπου και παρά τα εμπόδια που αντιμετώπισε θα δώσει τη μάχη για το κοινό καλό με σεμνότητα, σοβαρότητα και αγωνιστικότητα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Η δήλωσή του είναι η εξής:

«Φτάσαμε στο τέλος μίας διαδρομής που κάποιοι προσπάθησαν να την υπονομεύσουν και κάποιοι άλλοι να την εκμεταλλευτούν για προσωπικό όφελος. Τίποτα όμως από όσα είχαν σχεδιάσει δεν έγινε τελικά γιατί οι πολλοί ήθελαν να συνεχίσουμε την παράδοση της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Ναυπλίου με σεμνότητα, σοβαρότητα και αγωνιστικότητα.

Σήμερα κανείς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι δύο χιλιάδες άτομα περίπου έδωσαν το παρόν στην κάλπη στο νομό Αργολίδας. Κανείς δεν μπορεί να νοιώσει το μεγαλείο ενός αγώνα που γίνεται για το κοινό καλό με ένα και μοναδικό στόχο. Καλύτερες μέρες για τον τόπο μας, καλύτερες μέρες για την πατρίδα μας. Οι εκατοντάδες ψηφοφόροι έδωσαν μαθήματα πολιτικού πολιτισμού. Αυτά που η Νέα Δημοκρατία διδάσκει από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την υπέρβαση που έκαναν οι ψηφοφόροι μας και ξεπερνώντας τις δυσκολίες των καιρών μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας έδωσαν εντολή να συνεχίσουμε τον αγώνα μας τιμώντας το χθές και έχοντας όραμα για το αύριο.

Προχωράμε με την σιγουριά ότι θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας».

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Ευάγγελος Αλεξανδρής

    Προκαλεί τουλάχιστον απορία η πρώτη ισχυρή παρουσία του νεοεκλεγέντος προέδρου για την εντυπωσιακή απουσία πολιτικού λόγου.
    Αναφέρεται σε σκιώδεις εσωτερικές αναταραχές μεν, αλλά σε καμιά πολιτική θέση που να ενδιαφέρει την τοπική κοινωνία του Ναυπλίου σχετικά με τις θέσεις του κόμματος στα τοπικά ζητήματα. Τα οποία προφανώς δεν απασχόλησαν πουθενά τις εκλογικές διαδικασίες, οι οποίες διεξήχθησαν μπουλουκηδόν ακόμα και με πυγμαχικές αναμετρήσεις μεταξύ πελατών και ελεγκτών του μηχανισμού.
    Αυτή η στάση καταδεικνύει απλούστατα την πολιτική πενία που μαστίζει την τοπική κοινωνία σε ποιότητα διαλόγου, περιορίζει τους κομματικούς μηχανισμούς σε (προ)εκλογικές μετρήσεις κυκλωμάτων εξουσίας, πάντα πρόθυμων να προσφέρουν μια ψήφο σήμερα για κάποιο αντάλλαγμα αύριο.
    Μπορεί να είμαι εγώ το πρόβλημα, διότι έχω μάθει πως μια εκλογική κομματική διαδικασία πρώτα περνά μια περίοδο διαλόγου με την κομματική βάση και διεύρυνσης, ανοίγματος στην κοινωνία, ώστε να συνθέσουν οι υποψήφιοι κομματικοί σύνεδροι τις πολιτικές θέσεις τοπικού ενδιαφέροντος που θα κληθούν να εφαρμόσουν τοπικά και να συνδράμουν επιτελικά στα ανώτερα κομματικά όργανα, με τους διακεκριμένους στις εργασίες υποψήφιους που εισπράττουν εντολή δια της ψήφου να εκπροσωπήσουν τις προτάσεις που πλειοψήφησαν
    Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα πως έγινε εκ των προτέρων σχεδιασμός υποψηφίων και στήθηκαν κάλπες για να μετρηθούν απλώς τα κουκιά που αύριο θα εκλέξουν τους υποψήφιους δημάρχους, περιφερειακούς συμβούλους, βουλευτές … αρχηγό κόμματος. Διότι τελικά εκεί καταλήγει η όλη διαδικασία, στην καταμέτρηση συσχετισμών δυνάμεων ανάμεσα σε ηγετικές μορφές, τα λεγόμενα ρεύματα, που προετοιμάζονται πυρετωδώς και υπογείως για την κατάληψη θώκων.
    Εγώ θα ντρεπόμουν να είχα συμμετάσχει σε μια τέτοια βουλγαρική διαδικασία καταμέτρησης κουκιών που δεν αφήνουν κανένα απολύτως αποτύπωμα, καμιά ζύμωση ιδεών, καμιά έμπνευση στην κοινή γνώμη! Γι’ αυτό άλλωστε και δεν συμμετέχω σε μαζικές διαδικασίες αυτού του είδους που δεν μου εξασφαλίζουν εξ αρχής το δικαίωμα στην κριτική προσέγγιση με ελεύθερες τοποθετήσεις επί συγκεκριμένων ζητημάτων, ώστε να γίνει πολιτικός διάλογος ουσίας. Σε κομματικές αντιπαραθέσεις νομής εξουσίας κάτω από ονομαστικές υποψηφιότητες χωρίς πολιτικό λόγο αισθάνομαι προσβεβλημένος, σαν πρόβατο στο μαντρί που πρέπει να ψηφίσει τον τσοπάνη του. Και απέχω αξιοπρεπώς.
    Παραδέχομαι όμως πως το πρόβλημα είναι όλο δικό μου, εγώ είμαι ο παράξενος και δεν καταλογίζω ευθύνες σε κανέναν για ό,τι συμβαίνει γύρω μου, που μου φαίνεται εντελώς παράξενο!

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis