home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκησηFeatured

Ναύπλιο: Ζωντανεύει το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής – Έγιναν τα εγκαίνια

Παραδόθηκε σε μαθητές και μαθήτριες με στόχο την εκμάθηση της ασφαλούς οδηγικής συμπεριφοράς

Σε μαθητές και μαθήτριες σχολείων της Αργολίδας παραδόθηκε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Ναύπλιο, που προετοιμαζόταν τις προηγούμενες ημέρες και εγκαινιάστηκε την Παρασκευή.

Το Πάρκο θα δέχεται στο εξής τα παιδιά με τα ποδήλατα τους ή και μικρά αυτοκίνητα, με στόχο να προσφέρει ασφαλή και διασκεδαστική οδηγική εμπειρία και θα χρησιμοποιηθεί για την εκμάθηση της ασφαλούς οδηγικής συμπεριφοράς.

Η λειτουργία του θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη σε όλους και κυρίως στα παιδιά, τα οποία θα μπορούν να μάθουν να οδηγούν μέσα από προγράμματα και δράσεις του Οργανισμού, σε συνεργασία με όλους τους φορείς, την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, την Ελληνική Αστυνομία κ.α.

Όπως έχει δηλώσει η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη «Η κυκλοφοριακή αγωγή και συνείδηση ξεκινάει από τα παιδιά, τα οποία μας επηρεάζουν καθοριστικά και θα μας κάνουν καλύτερους όλους μας».

Δείτε βίντεο των εγκαινίων που δημοσίευσε το ΑΠΕ στο youtube

«Stop» στα ατυχήματα

Όπως ανακοίνωσε ο δήμος Ναυπλιέων, το Πάρκο περιλαμβάνει: σήματα οδικής κυκλοφορίας, δρόμους διπλής κατεύθυνσης, κυκλικούς κόμβους και φανάρια.

Μέσα από βιωματικές δράσεις τα παιδιά που θα το επισκεφτούν θα έχουν τη δυνατότητα, από την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας του πάρκου να μάθουν κανόνες οδικής συμπεριφοράς προκειμένου να μπει ένα «Stop» στα ατυχήματα».

Εγκαίνια Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Ναύπλιο
ΦΩΤΟ: Δήμος Ναυπλιέων

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων μικροί υποψήφιοι οδηγοί πήραν μια πρώτη γεύση οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας από την Τροχαία Ναυπλίου.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button