home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΑχαΐα

Πάτρα: Χάκαραν το e-banking και του έκλεψαν 11.800 ευρώ

Έπαθε σοκ όταν ξαφνικά άρχισε να λαμβάνει μηνύματα για μεταφορές χρήματων που πότε δεν είχε εγκρίνει, ούτε επιβεβαιώσει βάζοντας κωδικούς με sms.

Της μόδας έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό οι τραπεζικές απάτες, με τα ανυποψίαστα θύματα, να χάνουν μικρές περιουσίες. Οι επιτήδειοι συνήθως λειτουργούν μέσω αποστολής sms όπου ζητάνε από τα θύματά τους προσωπικά στοιχεία και κωδικούς τραπέζης,

Όμως η περίπτωση του κύριου Στατίρη από την Πάτρα είναι κάπως διαφορετική. Ξαφνικά το μεσημέρι του Σαββάτου στις 25 Σεπτεμβρίου, άρχισε να λαμβάνει μηνύματα για μεταφορές χρήματων που πότε δεν είχε εγκρίνει, ούτε επιβεβαιώσει βάζοντας κωδικούς με sms.

«Στις 25 του Σεπτεμβρίου βλέπω ξαφνικά να έρχονται μηνύματα στο κινητό μου για μεταφορά χρημάτων. Το πέτυχα ανάμεσα στο δεύτερο και το τρίτο μήνυμα γιατί δεν το είχα το κινητό μαζί μου και μου έγραφαν ότι έγιναν μεταφορές χρημάτων σε κάποιους λογαριασμούς. Το συνολικό ποσό των χρημάτων ήταν 11.800 ευρώ» υποστήριξε ο Γιώργος Στατίρης.

Είκοσι ημέρες μετά, δεν έχει πάρει ακόμα απάντηση από την τράπεζα πως έκαναν φτερά 11.800 ευρώ με τρεις μεταφορές χρήματων σε φυσικά πρόσωπα, χωρίς να έχει απαντήσει όπως ισχυρίζεται σε sms fishing, αλλά ούτε και επιβεβαίωσε ποτέ αυτές τις μεταφορές.

«Πως έγιναν αυτές οι μεταφορές χωρίς να δώσω εγώ την έγκρισή μου; Δηλαδή δεν ήρθαν οι κωδικοί OTP (one time password) που έρχονται συνήθως όταν κάνεις μια μεταφορά για να τους βάλεις στο site και να προχωρήσει η διαδικασία. Εμένα αυτοί οι κωδικοί δεν ήρθαν. Έγιναν κατευθείαν οι μεταφορές των χρημάτων. Εμένα αυτό είναι το μεγάλο μου ερώτημα το οποίο το ρωτάω στην τράπεζα και δεν μου απαντούν» συμπλήρωσε ο κ. Στατίρης.

Το θύμα έχει καταθέσει μήνυση στην αστυνομία και περιμένει από την τράπεζά του απαντήσεις για το αν θα του επιστραφούν τα χρήματά του, που δεν είναι και λίγα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button