home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκησηFeaturedFirst Featured

Ναύπλιο: Πράσινο σημείο θέλει ο Δήμος – Τι περιλαμβάνει το έργο και ποιος ο στόχος

Ο Δήμος Ναυπλιέων υπέβαλε Πρόταση, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης, με Τίτλο: «Δημιουργία Πράσινων Σημείων και δικτύωσή τους» η οποία αφορά στις απαραίτητες ενέργειες και δράσεις για την κατασκευή και λειτουργία Μικρού Πράσινου Σημείου, στα όρια του.

Ο χώρος εγκατάστασης του ΜΠΣ βρίσκεται σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου, στη θέση “Δημοτικά Σφαγεία Ναυπλιέων”.

Με τη λειτουργία του Πράσινου Σημείου θα επιτυγχάνονται:

  • Η αναβάθμιση των διαδικασιών διαχείρισης Αποβλήτων του Δήμου.
  • Η μείωση: α) της ποσότητας των Αποβλήτων που οδηγούνται σε ταφή και β) του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Δήμου.
  • Η αύξηση των ποσοστών Ανακύκλωσης του Δήμου.
  • Η συμβολή στην επίτευξη των εθνικών στόχων διαχείρισης Αποβλήτων.
  • Η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης στους πολίτες του Δήμου Ναυπλιέων με στόχο τη μείωση των απορριπτόμενων υλικών και την αύξηση της επαναχρησιμοποίησης και Ανακύκλωσης.

Η Πράξη της δημιουργίας Πράσινου Σημείου του Δήμου Ναυπλιέων περιλαμβάνει τις παρακάτω ενέργειες, οι οποίες αποτελούν και τα βασικά Υποέργα αυτής:

  • ΥΠΟΕΡΓΟ 1: «Έργα Υποδομών – Διαμόρφωση Πράσινου Σημείου Δήμου Ναυπλιέων», που αφορούν στην κατασκευή όλων των απαραίτητων υποδομών για τη λειτουργία του Π.Σ.
  • ΥΠΟΕΡΓΟ 2: «Προμήθεια εξοπλισμού Πράσινου Σημείου Δήμου Ναυπλιέων», που αφορά στην προμήθεια του εξοπλισμού για την λειτουργία του Π.Σ.
  • ΥΠΟΕΡΓΟ 3: «Δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για το Πράσινο Σημείο του Δήμου Ναυπλιέων», που αφορούν στην υποστήριξη της Υπηρεσίας για την οργάνωση δράσεων προς την ευαισθητοποίηση των Δημοτών. Προβλέπονται η οργάνωση και η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος Ευαισθητοποίησης και Δημοσιότητας, με στόχο τη λεπτομερή ενημέρωση του κοινού, που θα συμμετέχει στις δράσεις διαλογής, θα εξοικειώνεται με τις νέες έννοιες – πρακτικές, θα καθοδηγείται και θα ενθαρρύνεται για τη συμμετοχή του.
  • ΥΠΟΕΡΓΟ 4: «Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου», που περιλαμβάνει την υποστήριξη των Υπηρεσιών του Δήμου.

Ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος επισημαίνει: «Με στοχευμένες δράσεις και σταθερά βήματα, οδηγούμαστε στην υλοποίηση του Φιλόδοξου Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, που θέτει όριο ταφής Αποβλήτων, κάτω του 10%, για το έτος 2030. Η προσπάθεια είναι εθνική και ο Δήμος Ναυπλιέων πρωταγωνιστεί. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, που ενστερνίζονται την προσπάθεια, δεσμεύονται και υλοποιούν στόχους».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Ένα σχόλιο

  1. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΑ 2014 – 2020
    Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον
    και Αειφόρος Ανάπτυξη

    Για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών, καλό είναι να λέγεται και στους δημότες Ναυπλίου πως η έγκριση της χρηματοδότησης προέρχεται από τεχνογνωσία και πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό τη σύγκλιση του βιοτικού επιπέδου των λιγότερο αναπτυγμένων περιοχών.

    Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ήδη λήξει αλλά δόθηκε παράταση για να απορροφηθούν οι διαθέσιμοι πόροι που δεν βρήκαν έγκαιρη ανταπόκριση στην κατάθεση προτάσεων από τον πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση.

    https://www.ymeperaa.gr/prosklisi-ergou/proskliseis-ergon/1072-dimiourgia-prasinon-simeion-kai-diktyosi-tous-se-oli-ti-xora-plin-perifereias-notiou-aigaiou-14-6i-26-5-1-2-ops-prosklisis-4115

Διαβάστε ακόμα

Back to top button