home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Αυτοδιοίκηση

Σχεδίασε να περάσει ο δρόμος μέσα από αρχαία και ζητά 1.189.547 ευρώ!

Λαϊκή Συσπείρωση: Τι συμβαίνει με το «αμαρτωλό» έργο Τζάνε –Καλαμάκι;

Να ενημερώσει η Περιφέρεια το τι συμβαίνει με την υπόθεση διεκδίκησης από το μελετητή 1.189.547 για το έργο Τζάνε –Καλαμάκι ζητά από τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γόντικας:

«κ. Περιφερειάρχη.

Το Δεκέμβρη του 2013 σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, ορίστηκε δικηγόρος για να παραστεί στη συζήτηση στο Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης προσφυγής της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΑΞΟΝ ΜΕΛΕΤΑΙ ΑΤΕ» που ζητούσε 1.189.547 ευρώ εντόκως.

Είναι η εταιρεία που έκανε τη μελέτη στο αμαρτωλό έργο Τζάνε-Καλαμάκι και δεν είδε ότι η χάραξη του έργου έπεφτε πάνω στα αρχαία, που είναι στο Πεταλίδι με τα γνωστά τεκταινόμενα έκτοτε με την αρχαιολογία.

Επειδή επανειλημμένα σαν μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και επικεφαλής παράταξης είχα ζητήσει από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή ενημέρωση για την πορεία αυτής της διεκδίκησης, ενημέρωση που ποτέ δεν έλαβα.

Σας ερωτώ:

Που βρίσκεται η υπόθεση; Τι αφορά αυτή η διεκδίκηση; Έχει εκδοθεί απόφαση; Ποια ήταν η υπερασπιστική γραμμή της Περιφέρειας;

Παρακαλώ τέλος να μου δοθούν και τα σχετικά έγγραφα.

Επισυνάπτω το μόνο σχετικό έγγραφο της Π.Ε Μεσσηνίας με αριθμό πρωτ. 15563/13-12-2013 που έχω στη διάθεσή μου».  

Να υπενθυμίσουμε ότι σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου (15-9-21)ανάφερε τα εξής:

«Τηλεδιάσκεψη για το θέμα του δρόμου Τζάνε – Καλαμάκι, στη Μεσσηνία, συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα, Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, το πρωί.

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης σε δηλώσεις του, σήμερα το μεσημέρι, στην Καλαμάτα, η περιφερειακή Αρχή θα αγωνιστεί για να ολοκληρωθεί ο εν συγκεκριμένος δρόμος, διευκρινίζοντας ότι η πρόταση που υπάρχει προς αυτή την κατεύθυνση -ως προς το θέμα των αρχαιοτήτων στην παράκαμψη του Πεταλιδίου- εισηγείται την κατασκευή ενός τούνελ 350 μέτρων, έργο το κόστος του οποίου εκτιμάται από 18 μέχρι 20 εκατομμύρια ευρώ.

“Η πίστωση είτε θα διατεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είτε από εθνικούς πόρους” σημείωσε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι “υπάρχει διάθεση και από την πλευρά της κυβέρνησης να βοηθήσει”.

Ο Π. Νίκας επανέλαβε ότι το εν λόγω έργο “αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγήν καθώς ήδη έχουν διατεθεί πάρα πολλά χρήματα λόγω της λανθασμένης μελέτης που υπέδειξε όδευση του δρόμου προς τις ήδη γνωστές αρχαιότητες”.

Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι “υπάρχει ευθύνη και στο ΚΑΣ που με δύο αποφάσεις μέσα σε τρία χρόνια -μία το 2018 και μία εφέτος, με την οποίαν αναίρεσε την προηγούμενη- αποφάνθηκε με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά”».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button