Home design

Προειδοποίηση Καλλιάνου: Προσοχή, ο καιρός θα επιδεινωθεί

Συνεχίζεται ακάθεκτη η επέλασή της κακοκαιρίας «Μπάλλος», η οποία έχει αφήσει πίσω της μέχρι στιγμής έναν νεκρό στην Εύβοια.

Την προσοχή στους πολίτες εφιστά ο μετεωρολόγος και βουλευτής, Γιάννης Καλλιάνος καθώς η κακοκαιρία «Μπάλλος» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Όπως προειδοποίησε νωρίτερα, έρχεται «πυρήνας καταιγίδων» από τον Σαρωνικό που θα κινηθεί προς την Αττική, όπερ και εγένετο, καθώς σημειώνεται ισχυρή καταιγίδα στην πρωτεύουσα αυτή την ώρα.

Η επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάλλος», έχει αφήσει πίσω της μέχρι στιγμής έναν νεκρό στην Εύβοια και σημαντικά προβλήματα σε πολλές περιοχές, ανάμεσά τους και η Αττική.

Ο ουρανός στην Αττική σκοτείνιασε από νωρίς το μεσημέρι και μέχρι πριν από λίγο μια σφοδρή νεροποντή μετέτρεψε και πάλι τους δρόμους σε… ποτάμια. Την ίδια ώρα οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για επικίνδυνα φαινόμενα που βρίσκονται σε εξέλιξη, τα οποία αναμένεται να εξασθενήσουν από το απόγευμα.

Μαρουσάκης: Δύο ισχυρά μέτωπα καταιγίδων

Στο ίδιο μήκος και ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο οποίος σημείωσε πως είναι σε εξέλιξη δύο πολύ ισχυρά μέτωπα καταιγίδων: Το ένα, όπως εξηγεί στο CNN, αναπτύσσεται προς το ανατολικό Αιγαίο και δίνει ισχυρές και βροχές και καταιγίδες, με τον ίδιο να προειδοποιεί πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή τις επόμενες ώρες γιατί θα χτυπήσει τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και θα φτάσει μέχρι και την περιοχή της Χαλκιδικής και την βορειοανατολική ηπειρωτική χώρα.

Όσον αφορά το δεύτερο μέτωπο καταιγίδων, στροβιλίζεται μέσα στο Ιόνιο και επηρεάζει τα νησιά του Πελάγους και τα δυτική ηπειρωτικά τμήματα. Το κύμα κακοκαιρίας αυτό φέρνει αστάθεια και στην Αττική, με αποτέλεσμα τις επόμενες ώρες, κυρίως προς το απόγευμα, να δούμε και πάλι επιδείνωση από τα νοτιοδυτικά προς τα βορειοανατολικά.

Συγκεκριμένα, οι περιοχές που θα πληγούν τις επόμενες ώρες είναι τα παράλια της Πελοποννήσου, η Αττική, η Βοιωτία, η Εύβοια και αργότερα και πάλι τα νησιά του Αιγαίου θα δεχτούν και πάλι μεγάλες ποσότητες βροχής.

«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή για την περιοχή της Αττικής, γιατί θα έχουμε σε εξέλιξη διαδοχικά κύματα καταιγίδων» επισημαίνει ο κ. Μαρουσάκης στο ίδιο μέσο.

Σχόλια

Exit mobile version