home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΜεσσηνίαΚοινωνία

Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα στην Καλαμάτα

Ευαισθητοποίηση των πολιτών στο ότι το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί.

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» διοργανώνει για μία ακόμη χρονιά στην Καλαμάτα, με τη συνεργασία του Δήμου Καλαμάτας τη 15η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα». Η εκδήλωση διοργανώνεται το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021 σε μεγάλες πόλεις στην Ελλάδα, ενώ στην Καλαμάτα θα πραγματοποιηθεί στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης από τις 21:00 έως τις 23:30.

Κεντρικός άξονας της δράσης είναι ότι «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί» ενώ, το μήνυμα είναι η προτροπή στις παρέες, να ορίσουν ένα άτομο που, δεν θα καταναλώσει ποτό εκείνη τη βραδιά, αλλά και υιοθετώντας το γενικότερα, να αναλάβει το ρόλο του «οδηγού της παρέας» φορώντας ένα ειδικό βραχιολάκι που θα του το θυμίζει.

«Το να μείνεις νηφάλιος είναι τόσο απλό όσο να φορέσεις ένα βραχιολάκι! Απλά κάν’ το. Η ζωή είναι ωραία, μη τη χάσεις για ένα ποτό!» το σύνθημα του Ινστιτούτου για το 2021.

Σημειώνεται ότι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, κοινού και οδηγών, για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, είναι ένα σημαντικό μήνυμα που στόχος είναι να σταλεί όσο πιο μακριά γίνεται, ώστε να σωθούν ζωές. Κάθε χρόνο αρκετές χιλιάδες οδηγοί, κυρίως νεαρής ηλικίας, συμμετέχουν σε αυτήν τη βραδιά, ενώνοντας τις δυνάμεις τους με το Ινστιτούτο, τους αντίστοιχους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς και άλλους θεσμικούς φορείς, για την προστασία της ζωής όλων αλλά, κυρίως, των νέων ανθρώπων στους δρόμους της χώρας τους.

Στην Καλαμάτα η δράση υλοποιείται με την υποστήριξη – συνεργασία του Δήμου Καλαμάτας, της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Φάος», του Ι.Ε.Κ ΟΡΙΖΩΝ και των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button