home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ξηροδερμία στο κεφάλι με πληγές: 5 σπιτικά προϊόντα για φυσική αντιμετώπιση

Πού οφείλεται η ξηροδερμία και πώς να την αντιμετωπίσετε με φυσικό τρόπο.
Μαλλιά ξηροδερμία στο κεφάλι τρόποι αντιμετώπισης

Γιατί δημιουργείται ξηροδερμία στο κεφάλι; Πώς εξαφανίζεται και πώς κλείνουν οι πληγές; Η μητέρα φύση μπορεί να δώσει τις απαντήσεις.

Οι μικρές νιφάδες που έπειτα από κνησμό πέφτουν στο πέτο είναι αποτέλεσμα ξηροδερμίας. Η ξηροδερμία συνήθως εμφανίζεται όταν το σώμα είναι στρεσαρισμένο από κάποιον παράγοντα. Ο κρύος χειμώνας, η αφυδάτωση του οργανισμού, η κακή περιποίηση των μαλλιών, η αύξηση της ηλικίας αλλά και κάποια φάρμακα μπορεί να είναι μερικοί από τους παράγοντες που ευθύνονται για την ξηροδερμία στο κεφάλι.

Πώς να αντιμετωπίσετε τη ξηροδερμία στο κεφάλι με φυσικό τρόπο

Πολλές φορές η ξηροδερμία στο κεφάλι συνοδεύεται από ξηρότητα και πληγές και σε άλλα μέρη του σώματος, όπως το πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια. Τα φυσικά έλαια που παράγει το δέρμα προφυλάσσουν από την αφυδάτωση. Η ξηροδερμία έρχεται ως αποτέλεσμα έλλειψης αυτών των ελαίων. Λάβετε υπόψη σας τα παρακάτω 5 σπιτικά προϊόντα και καταπολεμήστε άμεσα την ξηροδερμία.

Μηλόξιδο

Το μηλόξιδο βοηθά στη θεραπεία παθήσεων που σχετίζονται με το τριχωτό της κεφαλής, όπως είναι η πιτυρίδα. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα «όπλα» κατά της ξηροδερμίας, το οποίο ρυθμίζει το pH του δέρματος και ανακουφίζει από τον κνησμό.

Αλόη βέρα 

Η αλόη έχει άπειρες θεραπευτικές ιδιότητες. Χαρακτηρίζεται για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μειώνουν τον ερεθισμό του δέρματος. Αποτελεί επίσης μια αποτελεσματική και ενυδατική λύση για την αντιμετώπιση της ξηροδερμίας.

Λάδι καρύδας 

Το λάδι καρύδας είναι γεμάτο βιταμίνες, μέταλλα, αντιμυκητιασικά, αντιοξειδωτικά και αντιβακτηριδιακά στοιχεία, ό,τι καλύτερο δηλαδή για την περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών. Ενυδατώνει την επιδερμίδα και μειώνει τις ενοχλητικές, μικρές νιφάδες που βρίσκονται στην κεφαλή.

Χυμός λεμονιού με μέλι

Ο χυμός λεμονιού με μέλι κάνει θαύματα. Το λεμόνι χάρη στις αντισηπτικές του ιδιότητες ενυδατώνει το ξηρό δέρμα του κεφαλιού, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα. Το μέλι έχει αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, προσφέροντας το καλύτερο αποτέλεσμα για την πρόληψη της ξηροδερμίας.

Ελαιόλαδο και μαγειρική σόδα 

Ο συνδυασμός του ελαιολάδου με τη μαγειρική σόδα είναι μια καλή λύση εάν έχετε πιτυρίδα και ξηροδερμία, καθώς η υγρασία, η απολέπιση και οι αντιμυκητιασικές ιδιότητες σε συνδυασμό μπορούν να αντιμετωπίσουν τη φαγούρα και να μειώσουν τις λευκές νιφάδες.

Εxtra tips:

  1. Προτιμήστε τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνες, ψευδάργυρο (όπως τα αυγά και τα γαλακτοκομικά) και Ω3 λιπαρά οξέα (όπως τα λιπαρά ψάρια και οι ξηροί καρποί).
  2. Χρησιμοποιήστε σε κάθε λούσιμο ενυδατική κρέμα (conditioner) και ανά διαστήματα μια μάσκα περιποίησης μαλλιών.
  3. Βουρτσίστε απαλά τα μαλλιά, ώστε να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και να βοηθήσετε την επιδερμίδα να αναπνεύσει.
  4. Μην τρίβετε με υπερβολική δύναμη το κεφάλι για να στεγνώσετε τα μαλλιά σας, καθώς με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται η παραγωγή σμήγματος.

health4u.gr

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis