home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Αθήνα: Γέφυρα με θρανία σε πλημμυρισμένο σχολείο – Έπεσαν μάρμαρα στη βουλή

Δείτε πώς προσπαθούν να δραπετεύσουν μαθητές στη Νέα Φιλαδέλφεια – Ο «Μπάλλος» χτύπησε μέχρι και το κοινοβούλιο – Πού εντοπίζονται τα σοβαρότερα προβλήματα (Βίντεο).
Βροχή στο Σύνταγμα

Ήταν 12:15 όταν ήχησε στα κινητά των κατοίκων της Αττικής το μήνυμα από το 112, που τους προειδοποιούσε για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έρχονταν. Η κακοκαιρία «Μπάλλος» κάνει όλο και πιο έντονη την παρουσία της στην Αθήνα και ευρύτερα στο Λεκανοπέδιο.

Από την ώρα εκείνη έχουν γίνει 75 κλήσεις στην Πυροσβεστική και οι περισσότερες απ’ αυτές αφορούν απάντληση υδάτων, κυρίως από υπόγεια σπιτιών. Οι περιοχές όπου εντοπίζονται τα περισσότερα προβλήματα είναι Νέα Φιλαδέλφεια, Κάτω Πατήσια, Περιστέρι, Μοσχάτο, Φιλαδέλφεια, Άγιοι Ανάργυροι, Καματερό, Μεταμόρφωση, Γαλάτσι, Νέα Ιωνία και Κηφισιά.

Λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης, νωρίτερα, έκλεισε η οδός Πειραιώς σε δυο σημεία, εξαιτίας συσσώρευσης υδάτων. Η κυκλοφορία διακόπηκε στο ρεύμα προς Πειραιά από το ύψος της οδού Πέτρου Ράλλη και στο ρεύμα προς Αθήνα, από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας. Λίγο μετά τη 13:00 ο δρόμος άνοιξε.

Γέφυρα διαφυγής σε πλημμυρισμένο σχολείο

Την ώρα που η κακοκαιρία «Μπάλλος» μαίνεται, ένα βίντεο από τη Νέα Φιλαδέλφεια κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Πρόκειται για βίντεο που καταγράφει μαθητές να έχουν στήσει «γέφυρα» με θρανία στη σειρά, ώστε να απομακρυνθούν από το σχολείο τους που έχει πλημμυρίσει.

Το σχολείο φαίνεται πως είναι το 1ο Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας. 

Χαμός στη βουλή: Επεσαν μάρμαρα, μπήκαν νερά στο κτίριο

Θύμα της σφοδρής κακοκαιρίας «Μπάλλος» που πλήττει από νωρίς το κέντρο της Αθήνας έπεσε και η Βουλή. Νερά εισχώρησαν στο περιστύλιο, ενώ έπεσε και κομμάτι από το μάρμαρο, ηλικίας 150 ετών, στον εξωτερικό της χώρο.

Αμέσως πάντως κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής, προκειμένου να διασφαλίσουν πως κανένα από τα αντικείμενα αξίας- μεταξύ των οποίων και η περίφημη πατισερί με τη «σχολή των Αθηνών- δεν θα τεθούν σε κίνδυνο.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis