home design 800x400
home design 1170Χ320

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα στην Πελοπόννησο – Ο καιρός της Παρασκευής

Live η πορεία της κακοκαιρίας – Δείτε χάρτες – Τι λένε οι μετεωρολόγοι για αύριο Παρασκευή και για το Σαββατοκύριακο.
Κακοκαιρία 6-2-2019 Αργολίδα

Έντονα είναι τα καιρικά φαινόμενα από την κακοκαιρία «Μπάλλος» σε διάφορες περιοχές της χώρας. Πιο αναλυτικά, η κακοκαιρία που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από το πρωί της Πέμπτης έχει δημιουργήσει πλημμυρικά φαινόμενα σε Αττική και άλλες περιοχές της χώρας.

Στην Πελοπόννησο πιο αισθητή έκανε την παρουσία της στην Καλαμάτα μέχρι τώρα, όπου χτύπησε με μεγαλύτερη σφοδρότητα.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, σύφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Πού θα είναι ισχυρά τα φαινόμενα μέχρι το πρωί της Παρασκευής

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, όλη την Πέμπτη 14/10 και έως το πρωί της Παρασκευής 15/10 αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο σύνολο της χώρας. Πιθανότητα χαλαζόπτωσης υπάρχει κυρίως σε νησιωτικές περιοχές Ιονίου και Αιγαίου καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς και ενδεχομένως της Χαλκιδικής.

Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι κατά τόπους ισχυρά στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά και στην Εύβοια έως το πρωί της Παρασκευής 15/10. Από το απόγευμα της Πέμπτης 14/10 έως το πρωί της Παρασκευής 15/10 κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο. Στον Χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το πρωί της Παρασκευής 15/10 καθώς και οι περιοχές των κατά τόπους ισχυρών φαινομένων.

Μπάλλος meteo

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Αττική μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται και στην Αττική από το μεσημέρι της Πέμπτης 14/10 έως το μεσημέρι της Παρασκευής 15/10 ενώ υπάρχει και πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

meteo ballos odiko

Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων έως 6-7 μποφόρ (στο Θερμαϊκό και στις Σποράδες από βορειοδυτικές διευθύνσεις ίδιας έντασης). Στο Νότιο Ιόνιο θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ο καιρός της Παρασκευής

Κακοκαιρία προβλέπεται σε όλη τη χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7, στα πελάγη 8 και πιθανώς στο Αιγαίο πρόσκαιρα 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με ισχυρές βροχές κατά διαστήματα και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.
Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παράκτια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από ανατολικές διευθύνσεις και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες, 4 με 6 και στο Θρακικό τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Nεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στην Ήπειρο θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ. Στα βόρεια από ανατολικές στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους βορειοδυτικούς, 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Θεσσαλία νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα ισχυρές και κυρίως στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.
Τα φαινόμενα τη νύχτα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7, βαθμιαία 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ. Στα βόρεια βόρειοι 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε νοτιοδυτικούς.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Nεφώσεις με ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Στην
υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους στα ανατολικά μέχρι νωρίς το απόγευμα, θα
είναι ισχυρές. Βαθμιαία όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 με γρήγορη εξασθένηση.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και τις πρώτες πρωινές ώρες στο νότιο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βόρεια και τα ανατολικά ηπειρωτικά.

Ο καιρός την Κυριακή

Σχετικά βελτιωμένος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά και τη νότια νησιωτική
χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα νότια.

«Σήμερα και αύριο περιμένουμε ένα νέο μεγάλο κύμα κακοκαιρίας όπου θα επηρεάσει ολόκληρη τη χώρα. Το κύμα αυτό θα επηρεάσει και την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Θέλει προσοχή γιατί περιμένουμε μεγάλα ύψη βροχής κι επειδή έχει ήδη βρέξει αρκετά σε πολλές περιοχές με το έδαφος να είναι κορεσμένο και τα ρέματα να έχουν ήδη νερό, το νέο αρκετό νερό που θα πέσει πιθανόν να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Ένα βαθύ χαμηλό βαρομετρικό αυτό που θα μας επηρεάσει, το οποίο εκτός από τις ισχυρές βροχές που θα φέρει την Πέμπτη και την Παρασκευή θα συνοδεύεται από θυελλώδεις νοτιάδες. Επομένως, χρειάζεται μεγάλη προσοχή και για τους ανέμους. Θα έχουμε ανέμους και ισχυρές βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας. Είναι μια επίκινδυνη κακοκαιρία που θέλει προσοχή και στην Αθήνα θα έχουμε βροχές κυρίως σήμερα. Επίσης, θα ήθελα να πω πως θα μπορούσε να υπάρχει κάποια πιθανότητα για χιόνι στη Δυτική Μακεδονία και σε περιοχές με σχετικά.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis