Home design
home design

Καλαμάτα: Aνανεωμένο επανέρχεται το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Διαγωνισμού Χορού

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Γήπεδο της «Τέντας» στις 13 και 14 /11 στην Καλαμάτα- Αναλυτικές πληροφορίες για τη γιορτή του Χορού.
Διεθνές Φεστιβάλ Διαγωνισμού Χορού- «Kalamata Dance Cup - Beyond The Limits»

Δυναμικότερο και ανανεωμένο, με περισσότερες προκλήσεις, επανέρχεται το Νοέμβριο στην Καλαμάτα, το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Διαγωνισμού Χορού «Kalamata Dance Cup – Beyond The Limits».

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας και μακρόχρονης αποχής, το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Διαγωνισμού Χορού «Kalamata Dance Cup – Beyond The Limits», θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Γήπεδο της «Τέντας» στις 13 και 14 Νοεμβρίου, για τη διεκδίκηση του Κυπέλλου Χορού Καλαμάτας με την ένταξη επίσης του παιδικού πρωταθλήματος «Dance Challenge Championships 2021».

Διεθνές Φεστιβάλ Διαγωνισμού Χορού- «Kalamata Dance Cup - Beyond The Limits»
Φωτογραφία: «Kalamata Dance Cup – Beyond The Limits»

Το παγκόσμιας προβολής χορευτικό φεστιβάλ, με διαγωνισμούς χορού, παραστάσεις, σεμινάρια και παράλληλες δράσεις, που έχει γίνει πλέον θεσμός στην πόλη και χρόνο με το χρόνο γνωρίζει όλο και μεγαλύτερη επιτυχία, διοργανώνεται για άλλη μια χρονιά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο εκδηλώσεων Καλαμάτας «Dance Challenge» με την υποστήριξη της PolisArt Κοιν.Σ.επ., του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ / visitgreece.gr) και του Δήμου Καλαμάτας. Τελεί δε, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. Ιδιαίτερα, για το έτος 2021, καθοριστική είναι η συμβολή του Δήμου Καλαμάτας και του Δημάρχου της πόλης, κου Θανάση Βασιλόπουλου.

Ένα μήνα πριν τη μεγάλη διοργάνωση και οι προετοιμασίες κορυφώνονται με την Οργανωτική Επιτροπή να αντιμετωπίζει όλες τις δυσκολίες που δημιουργήθηκαν το μεγάλο αυτό διάστημα στον κλάδο της τέχνης, της άθλησης, αλλά και της οργάνωσης. Το 3ο Διεθνές Kalamata Dance Challenge λαμβάνει όλα τα μέτρα προστασίας για την ασφαλή διεξαγωγή του, προσφέροντας για άλλη μια χρονιά πρόκληση και καινοτομία στην πόλη της Καλαμάτας.

Διεθνές Φεστιβάλ Διαγωνισμού Χορού- «Kalamata Dance Cup - Beyond The Limits»
Φωτογραφία: «Kalamata Dance Cup – Beyond The Limits»

Το Φεστιβάλ αυτό, προάγοντας την αναγνώριση της αναγκαιότητας του χορού και του χοροαθλητισμού στην Ελλάδα, αλλά και την πραγματική στήριξή του από την πολιτεία, αναμένεται να προσελκύσει για άλλη μια χρονιά εκατοντάδες χορευτές – αθλητές από όλα τα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού. Με «σώματα παρόντα» στην Καλαμάτα, για να δώσουν μηνύματα, να συνυπάρξουν, να ταξιδέψουν το κοινό και να επικοινωνήσουν μαζί του με τη δική τους γλώσσα, το σώμα. Να συναγωνιστούν με ευγενή άμιλλα, σ’ έναν θεσμό με πραγματικό ενδιαφέρον, που συνδυάζει τέχνη, αθλητισμό και τουρισμό στο πλαίσιο του πολιτιστικού – αθλητικού τουρισμού.

Ταυτόχρονα, όλοι οι συμμετέχοντες και συνοδοί θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα εκπληκτικό χορευτικό Σαββατοκύριακο απόδρασης στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, που απέχει μόλις 2,5 ώρες από την Αθήνα.

Η διήμερη διοργάνωση θα ξεκινήσει με το διαγωνιστικό μέρος το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 το πρωί και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021.

Διεθνές Φεστιβάλ Διαγωνισμού Χορού- «Kalamata Dance Cup - Beyond The Limits»
Φωτογραφία: «Kalamata Dance Cup – Beyond The Limits»

Τα εξειδικευμένα σεμινάρια και εργαστήρια για σπουδαστές και επαγγελματίες χορευτές και μαθητές, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 14 /11/2021 στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και θα διεξάγονται παράλληλα με τον διαγωνισμό.

Οι πλατφόρμες εγγραφής έχουν ανοίξει και από τώρα διαπιστώνεται το μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και η δίψα των συμμετεχόντων χοροαθλητών, μετά από 2 χρόνια στασιμότητας και αδράνειας, γεγονός που πήγε πολύ πίσω όλη τη χορευτική κοινότητα. Το ευχάριστο είναι οι ιδιαίτερα αυξημένες συμμετοχές από επαγγελματίες παγκόσμιους πρωταθλητές από το εξωτερικό όλων των ηλικιών από χώρες όπως Ιταλία, Μάλτα, Ινδονησία, Βουλγαρία, Ρωσία, Αγγλία, Ουκρανία, Λετονία, Μολδαβία, Κύπρο κ.α , καθώς και η μεγάλη ανταπόκριση του χορευτικού κόσμου όλης της περιφέρειας Πελοποννήσου, παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Στον Διαγωνισμό Χορού, αλλά και στα σεμινάρια μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι ασχολούνται με τον χορό, ερασιτέχνες ή επαγγελματίες, ανεξαρτήτου ηλικίας ή χορευτικού επιπέδου.

Πληροφορίες και εγγραφές θα βρει κανείς στην επίσημη Ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.kalamatadancecup.com Οι θεατές μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήρια τους ηλεκτρονικά από την viva.gr προκειμένου να απολαύσουν το χορευτικό υπερθέαμα με χορευτικά σχήματα και Performers, καθώς και διάσημες προσωπικότητες του χορού, κορυφαίους πρωταθλητές αθλητικού χορού που θα βρεθούν για 1η φορά στην Ελλάδα και στην Καλαμάτα και οι οποίοι θα ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στο διαγωνιστικό παρκέ της ‘Τέντας’. Η είσοδος είναι δωρεάν για μαθητές δημοτικού και Α.Μ.Ε.Α.

Mέρος των εσόδων από το κουπόνι ενίσχυσης του Συλλόγου, θα διατεθεί για τη φιλοξενία των ευπαθών ομάδων καλλιτεχνών.

Διεθνές Φεστιβάλ Διαγωνισμού Χορού- «Kalamata Dance Cup - Beyond The Limits»
Φωτογραφία: «Kalamata Dance Cup – Beyond The Limits»

Μόλις ένα μήνα από την έναρξη της διοργάνωσης η Υπεύθυνη της Οργανωτικής Επιτροπής του Kalamata Dance Cup, Λαμπρινή (Νίνα) Δράκου, τόνισε:

«Ο Ανοιχτός Διεθνής Διαγωνισμός χορού σε όλα τα είδη χορού για όλες τις ηλικίες, καθιερώνεται πλέον ως ένα από τα πιο επιτυχημένα πολιτιστικά – αθλητικά γεγονότα της Πελοποννήσου, διεθνούς κύρους και σημασίας. Σκοπός του είναι η διατήρηση και η βιωσιμότητα του θεσμού για τα επόμενα χρόνια, με συνεχείς βελτιώσεις, ώστε να τεθούν οι βάσεις για ένα «Πρότυπο Φεστιβάλ Χοροαθλητισμού» υψηλών προδιαγραφών που θα ικανοποιεί τους λάτρεις της χορευτικής κοινότητας, εφόσον ήδη η Καλαμάτα έχει καταστεί Κέντρο συνάντησης της χορευτικής κοινότητας.

Η προσέλκυση επισκεπτών της αθλητικής χορευτικής κοινότητας διεθνώς στα πλαίσια του Διεθνούς Διαγωνισμού Χορού στην Καλαμάτα αποτελεί πλέον γεγονός για την τόνωση του πολιτιστικού και τουριστικού μας προϊόντος, σε περίοδο εκτός τουριστικής αιχμής, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο που θα αναβαθμίσει σημαντικά την οικονομική ζωή του τόπου μας».

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis