home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Σεισμός στην Κρήτη: Σε εξέλιξη τσουνάμι μετά τα 6,3 Ρίχτερ

Έκκληση σεισμολόγων προς τους πολίτες να απομακρυνθούν από τις ακτές στα νότια του νησιού – Πανικός στα σχολεία.
Τσουνάμι

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος κάνει λόγο για μικρό τσουνάμι σε εξέλιξη στην Κρήτη, κάνοντας έκκληση προς τους πολίτες να απομακρυνθούν από τις ακτές στα νότια του νησιού.

Ο σεισμός στην Κρήτη έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε μεγάλο μέρος του νησιού, ενώ από την πρώτη στιγμή οι ειδικοί παρακολουθούσαν το φαινόμενο. Σημειώνεται πως ο σεισμός ήταν αρκετά ισχυρός 6,3 Ρίχτερ και σημειώθηκε στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Λασιθίου.

Λίγο νωρίτερα προειδοποίηση για τσουνάμι εξέδωσε το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί αναφορές για τραυματίες ή ζημιές.

Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία, αναφέρονται μόνο μικρές κατολισθήσεις σε κάποια σημεία του οδικού δικτύου της Σητείας, ενώ έχει καταρρεύσει μέρος της Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο χωριό Ξερόκαμπος, χωρίς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός.

Σημειώνεται πως με εντολή του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή το Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών «Εγκέλαδος» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Πιο συγκεκριμένα, όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας έχουν ενεργοποιηθεί άμεσα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού, ενώ η 3η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα, όπως και όλες οι δυνάμεις της Περιφέρειας.

Πανικός στα σχολεία

Λόγω της έντονης δόνησης από τον σεισμό, ο κόσμος στην Κρήτη βγήκε στο δρόμο από σπίτια και καταστήματα ενώ στους δρόμους επικράτησε κυκλοφοριακό κομφούζιο αφού οι γονείς έτρεχαν πανικόβλητοι στα σχολεία, τα οποία έκλεισαν, για να πάρουν τα παιδιά τους, αναφέρει το ekriti.

Σύμφωνα με το zarpanews, στο 5ο Γυμνάσιο Χανίων και στο 1ο Λύκειο Χανίων, αποφασίστηκε εκκένωση καθώς σύμφωνα με αναφορές, πολλά παιδιά από το λύκειο είχαν πανικοβληθεί και ούρλιαζαν. Αρχικά, όπως προκύπτει, όλοι οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο, όπως προβλέπει το σχετικό πρωτόκολλο όμως στη συνέχεια ξεκίνησε να βρέχει καταρρακτωδώς οπότε αποφασίστηκε να αναχωρήσουν.

Ήδη υπάρχουν οι πρώτες πληροφορίες για ζημιές, με τους σεισμολόγους να σημειώνουν πως πρόκειται για φαινόμενο που δεν συνδέεται με αυτό του Αρκαλοχωρίου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis