Home design
home design

Η Μαρία Κωνσταντάκη θα περπατήσει από Ναύπλιο – Αθήνα με τη Φλόγα στην καρδιά

Ο 210 χιλιομέτρων μαραθώνιος της Μαρίας έχει ως στόχο να προβάλει τον αγώνα του παιδιού με καρκίνο και της οικογένειάς του.
Μαρία Κωνσταντάκη

Μια όμορφη πρωτοβουλία της Μαρίας Κωνσταντάκη και του Στάθη Χριστοφορίδη με στόχο να προβάλει τον αγώνα του παιδιού με καρκίνο και της οικογένειάς του θα λάβει χώρα σε λίγες μέρες σε Αττική και Αργολίδα.

Η γνωστή ηθοποιός και ραδιοφωνική παραγωγός θα περπατήσει από την Πλατεία Τριών Ναυάρχων στο Ναύπλιο μέχρι την Πλατεία Κοτζιά στην Αθήνα. Για πέντε μέρες, από τις 18 μέχρι και τις 22 Οκτωβρίου 2021, θα περπατάει 42 χλμ την ημέρα, με τη Φλόγα στην καρδιά αλλά και στα πόδια της. Συνολικά 210 χλμ.

Κάποιες από τις πόλεις που θα περάσει η Μαρία Κωνσταντάκη είναι το Άργος, οι Μυκήνες, η Νεμέα, η Αρχαία Κόρινθος, τα Μέγαρα, η Ελευσίνα, η Κινέτα, ο Πειραιάς και το Φάληρο, με τελικό προορισμό το κέντρο της Αθήνας. Μέσα από την διαδρομή, θα αναδειχτούν μοναδικά τοπία της Πελοποννήσου και της Αττικής, περιοχές με ιδιαίτερο αρχαιολογικό ενδιαφέρον αλλά και σημεία ορόσημα για την νεότερη ιστορία μας. Η ιδιαίτερος αυτός «περίπατος» σηματοδοτεί την παράδοση, την εξέλιξη, την αλλαγή, τον αγώνα, την πίστη και την δύναμη όλων των παιδιών που έχουν περάσει κάποια μορφή καρκίνου. Γιατί όσο υπάρχουν παιδιά που έχουν ανάγκη θα υπάρχουν και άνθρωποι που θα τα στηρίζουν.

Οπως αναφέρει η Φλόγα:

«Στόχος, να φωτίσει τον σκληρό Μαραθώνιο που καλείται κάθε οικογένεια της Φλόγας να διανύσει για να κερδίσει τη ζωή και την υγεία του παιδιού της, γιατί όταν ένα παιδί νοσεί από καρκίνο, νοσεί όλη η οικογένεια.

Η διάγνωση έρχεται ξαφνικά. Το παιδί μας έχει καρκίνο! Ένα τηλέφωνο, ένα τυχαίο γεγονός, μια επίσκεψη ρουτίνας στον παιδίατρό μας, μας φέρνει από τη μια στιγμή στην άλλη μπροστά στον καρκίνο της ψυχής και της καρδιάς μας. Μετά από τη στιγμή αυτή, όλες οι επόμενες στιγμές ανήκουν σε άλλη σφαίρα και οι εξελίξεις που ακολουθούν είναι για μας καταιγιστικές.

Εκεί ακριβώς έρχεται η Φλόγα. Εκεί ακριβώς ο κάθε γονιός βρίσκει μια Φλόγα που ταιριάζει στην οικογένεια του και την αξιοπρέπεια της. Βρίσκει ενδιαφέρον και αγάπη και όχι «φιλανθρωπία» και «ελεημοσύνη». Βρίσκει εκτός από την όποια υλική βοήθεια, σεβασμό και συμμετοχή και νοιώθει μέρος ενός συνόλου.

Τυχαία, ο δρόμος της Μαρίας, συμπίπτει με τα 19α γενέθλια του πρώτου ξενώνα της Φλόγας. 21 Οκτωβρίου 2002 μπήκε για φιλοξενία το πρώτο παιδί στον πρώτο ξενώνα της Φλόγας.

Βοηθήστε μας να κάνουμε την παρουσία μας δίπλα στα παιδιά που μας έχουν ανάγκη πιο αποτελεσματική. Μπορείτε να μας βοηθήσετε:

Με μια κλήση ή ένα μήνυμα στο 19813
Με μία κατάθεση στους λογαριασμούς μας
Με μια επίσκεψη στο Eshop της Φλόγας
Με μια αιμοδοσία (Εθελοντές Αιμοδότες Φλόγας)
».

Ο Μαραθώνιος της Μαρίας

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis