home design 800x400

Δήμος Άργους-Μυκηνών: Στη μάχη της καθαριότητας με νέα απορριμματοφόρα

Στόχος του Δημάρχου να ενισχυθεί ο πεπαλαιωμένος στόλος με ασφαλέστερα οχήματα για το προσωπικό καθαριότητας και καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες

Με νέα απορριμματοφόρα εξοπλίζεται ο Δήμος Άργους Μυκηνών στα πλαίσια της ανανέωσης του πεπαλαιωμένου στόλου της υπηρεσίας καθαριότητας.

Σήμερα Δευτέρα 11/10 ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος παρέλαβε το ένα από τα 9 απορριμματοφόρα που θα εξοπλιστεί ο Δήμος καθώς και ένα πλυντήριο κάδων.

Στόχος του Δημάρχου να ενισχυθεί ο πεπαλαιωμένος στόλος με ασφαλέστερα οχήματα για το προσωπικό καθαριότητας και καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες αλλά και ουσιαστική μείωση των εξόδων του Δήμου από συνεχείς επισκευές.

Φωτογραφία: Δήμος Άργους-Μυκηνών
Φωτογραφία: Δήμος Άργους-Μυκηνών

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος : «Κάθε χρόνο ο Δήμος διέθετε περίπου 200.000 ευρώ σε επισκευές των απορριμματοφόρων, χρήματα που θα μπορούσαμε να τα διαθέσουμε σε σημαντικά έργα. Διεκδικήσαμε προγράμματα, ένα από αυτά είναι και το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και σήμερα παραλαμβάνουμε το πρώτο όχημα του νέου στόλου καθαριότητας. Το προσωπικό του Δήμου μας θα διαθέτει από τα πιο σύγχρονα οχήματα, θα εργάζεται με μεγαλύτερη ασφάλεια και οι πολίτες θα έχουν τις καλύτερες υπηρεσίες».

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Ευάγγελος Αλεξανδρής

    Χαιρόμαστε να παρακολουθούμε τις ανακοινώσεις τύπου για μελλοντικά δημόσια έργα στo Άργος και παντού.
    Καλό είναι να γνωρίζουν οι δημότες πως τα έργα αυτά προωθούνται από βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές (το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ είναι μέρος τους και συντονίζεται από το υπουργείο εσωτερικών) και χρηματοδοτούνται επίσης από τα ευρωπαϊκά ταμεία συνοχής, με σκοπό τη σύγκλιση των ευρωπαίων πολιτών σε καλύτερα επίπεδα ζωής, του ευρωπαϊκού πολιτισμού.
    Η προσπάθεια να αποδομηθεί ο Φιλόδημος και να πλασαριστεί με την ονομασία Αντώνης Τρίτσης, είχαν ως αποτέλεσμα να «ξεμείνει» από χρηματοδότηση το πρόγραμμα αφού η σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα εξελισσόταν δυναμικά και με βάση τις απορροφήσεις από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Έτσι απεβλήθη από το υπουργείο ο τέως Υπουργός Θεοδωρικάκος και τη θέση του πήρε ο σημερινός Υπουργός Βορίδης που ακολουθεί κατά γράμμα τη σύμπραξη συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που χρηματοδοτεί τα δημόσια έργα με τα χρήματα από την φορολογία των Ευρωπαίων Πολιτών.
    “Ο «Φιλόδημος» ήταν ένα πετυχημένο πρόγραμμα που χρηματοδοτούσε έργα στους Δήμους, την τοπική αυτοδιοίκηση, την πιο δύσκολη περίοδο, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων που δινόταν με πλήρη διαφάνεια στους Δήμους, χωρίς ρουσφετολογικά και πελατειακά κριτήρια, όπως γινόταν στο παρελθόν και γι’ αυτό έγινε δεκτό στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης από όλους τους Δημάρχους ανεξάρτητα από τυχόν κομματικές αναφορές.
    Μετά την τρίτη στη σειρά, ανακοίνωση του νέου ονόματος για το Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», το οποίο πλέον θα ονομάζεται «Αντώνης Τρίτσης», ακολούθησε δελτίο τύπου του γραφείου του Πρωθυπουργού, η οποία συμπεριλάμβανε μία λίστα με 20 μεγαλύτερα και 20 μικρότερα έργα που είχαν ενταχθεί στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», με την ψευδή αναφορά ότι πλέον έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους. Σημειώνεται εδώ, ότι την ίδια λίστα είχε ξανά δημοσιεύσει ο υπουργός Εσωτερικών πριν κάποιες εβδομάδες κατά τη δεύτερη ανακοίνωση του προγράμματος, σε τηλεδιάσκεψη που είχε πάλι με τον πρωθυπουργό…
    Γι’ αυτό ο Δήμος Αργείων και Μυκηναίων (των δημοτών δηλαδή κι όχι του άψυχου τόπου!) οφείλει να θυμίζει στους δημότες πως είναι ευρωπαίοι, ανεβάζοντας ισότιμα, με ίδιο ιστό στο ίδιο ύψος, μαζί με τη δημοτική σημαία δεξιά, την ελληνική στο κέντρο και την ευρωπαϊκή αριστερά, παντού σε κάθε δημόσιο κτίριο, σχολείο, γραφείο και να πληροφορεί τους Δημότες αναλυτικά για την επιτυχία των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων στην επικράτεια.
    ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΡΘΗΣ ΧΡΗΣΗΣ:
    Σε όλη την Ευρώπη ισχύει η αμοιβαία θεσμοθετημένη διακρατική συμφωνία κάθε δημόσιο κτίριο, γραφείο, σχολείο… να φέρνει σε τρία ισότιμα κοντάρια:
    α) στο κέντρο την εθνική σημαία,
    β) αριστερά την ευρωπαϊκή και
    γ) δεξιά τα σύμβολα του τοπικού θεσμού, Δήμου, Περιφέρειας, Σχολείου, Πανεπιστημίου…
    Στην περίπτωση που δεν αναρτάται τοπικός συμβολισμός δεξιά τότε η εθνική σημαία μπαίνει δεξιά και αφήνεται κενό το κεντρικό κοντάρι.
    Ευάγγελος Αλεξανδρής
    Εκπαιδευτικός, Κοινωνιολόγος, Δημοσιογράφος.

Exit mobile version