home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ξέχασαν το Κτηματολόγιο στην Αργολίδα

Σε ποιες περιοχές της Πελοποννήσου είναι χαμηλή συμμετοχή και θα χρειαστεί νέα υπενθύμιση. Νέο μπλέξιμο στη Μεσσηνία.

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Ξέχασαν το Κτηματολόγιο στην Αργολίδα
Κτηματολόγιο

Η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας στις Κυκλάδες, η οποία έληγε στις 5 Οκτωβρίου, θα παραταθεί μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, καθώς τρεις μήνες μετά η προσέλευση παραμένει εξαιρετικά χαμηλή, αφού 19 στις 20 ιδιοκτησίες δεν έχουν δηλωθεί ακόμα. Χαμηλή παραμένει η συμμετοχή και σε περιοχές της Πελοποννήσου, μεταξύ των οποίων και η Αργολίδα.

Αντίστοιχη παράταση έχει δοθεί και στο Ρέθυμνο (μέχρι τέλη Νοεμβρίου), αν και η κατάσταση εκεί είναι καλύτερη.

Παράταση πήρε και η Μεσσηνία, όπου υπάρουν πολλά προβλήματα και δυσλειτουργίες.

Αργολίδα, Κορινθία, Αχαΐα ζητούν… ιδιοκτήτες

Εκτός από τις Κυκλάδες και το Ρέθυμνο, όπου παρατάθηκε η συλλογή δηλώσεων, υπάρχουν και ορισμένες περιοχές (κυρίως νησιά) όπου η συμμετοχή είναι πολύ χαμηλή. Χίος, Σάμος, Λήμνος, Λέσβος, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Κύθηρα, Αγκίστρι, Πόρος, Σπέτσες, Ύδρα αλλά και Τροιζηνία, Μάνδρα και Βίλια (Ειδυλλία), Αργολίδα, Κορινθία, Αχαΐα θα χρειαστούν… κτηματολογική υπενθύμιση.

Μπλέξιμο στη Μεσσηνία

Σημαντικές αστοχίες έχουν παρουσιαστεί στην περιοχή του Κορυφασίου, του Δήμου Πύλου – Νέστορος, στη Μεσσηνία, καθώς σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής σε πολλές περιπτώσεις εκατοντάδες στρέμματα εμφανίζονται ως δημόσια, παρότι ανήκουν σε ιδιώτες περισσότερα από 100 χρόνια. Αντίστοιχα ζητήματα υπήρξαν και στον Δήμο Τριφυλίας, όπου η προανάρτηση ανεστάλη μέχρι… νεωτέρας.

Το παράρτημα Πελοποννήσου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, διά της προέδρου του Χαρίκλειας Τσιώλη, ζητά την αναβολή της προανάρτησης του Κτηματολογίου στην Οιχαλία Μεσσηνίας «για να δοθεί χρόνος στον ανάδοχο να διορθώσει την κτηματολογική βάση με τα όρια που αποτυπώνονται στα υποβληθέντα τοπογραφικά διαγράμματα και στη συνέχεια να ακολουθήσει η προανάρτηση».

Νέα γραφεία στην Αμαλιάδα

Τρία ακόμα νέα κτηματολογικά γραφεία παρέχουν τις ψηφιακές τους υπηρεσίες στους πολίτες. Από 24 Σεπτεμβρίου λειτουργεί το υποκατάστημα Καρπενησίου (Κτηματολογικό Γραφείο Στερεάς Ελλάδας), από 1 Οκτωβρίου το αντίστοιχο της Αμαλιάδας (Κτηματολογικό Γραφείο Δυτικής Ελλάδας), ενώ από την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου θα λειτουργήσει το υποκατάστημα του Κτηματολογικού Γραφείου Αττικής, στα Σπάτα.

Με πληροφορίες από Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis