home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ο Γιαννημάρας δεν ακούει κουβέντα για ενιαία Μάνη

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι που έβαλαν την υπογραφή τους να κατέβουν στις επόμενες δημοτικές εκλογές με σύνθημα «Η Δυτική Μάνη στο Γύθειο», λέει ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης.
Καρδαμύλη

Την ενόχληση και την αντίδρασή του στο άνοιγμα της συζήτησης και στην προοπτική ενιαίου Δήμου Μάνης εκφράζει ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Δημήτρης Γιαννημάρας, αναφερόμενος στον δήμαρχο Ανατολικής Μάνης, Πέτρο Ανδρεάκο, ο οποίος με επιστολή του ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους θεωρεί αναγκαία την Επανένωση της Μάνης.

Συγκεκριμένα ο κ. Γιαννημάρας, επικρίνει τον ομόλογό του κ. Ανδρεάκο για απαξιωτικές αναφορές του στο Δήμο Δυτικής Μάνης, και απευθυνόμενος στις διοικήσεις των πολιτιστικών συλλόγων του δήμου του, που υπέγραψαν την επιστολή για ενιαίο δήμο, τους συνιστά να κατέβουν στις επόμενες δημοτικές εκλογές με σύνθημα «Η Δυτική Μάνη στο Γύθειο».

Αναλυτικά, ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Δημήτρης Γιαννημάρας αναφέρει:

«Αφορμή ήταν μια επιστολή μερικών πολιτιστικών συλλόγων από Δυτική και Ανατολική Μάνη προς τους δύο δημάρχους και η απάντηση του δημάρχου Ανατολικής Μάνης. Δεν απάντησα μέχρι σήμερα και τούτο γιατί πιστεύω στη ρήση που λέει «η ομιλία είναι άργυρος και η σιωπή χρυσός» και αυτό για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως γιατί η Πολιτεία δεν άνοιξε καμία συζήτηση για ένα θέμα που για να αρχίσει θέλει πρώτα απ’ όλα να επιλυθούν βασικά θέματα των νόμων που ισχύουν και δεύτερον γιατί πιστεύω ότι και οι σημερινοί Μανιάτες δεν έχουν χάσει το ιδιαίτερο DNA που έχουν και τους ξεχωρίζει και δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να βλάψει τον τόπο τους, τη συγκεκριμένη περιοχή τους και αυτοί θα πρέπει να είναι εκείνοι που θα έχουν τον πρώτο λόγο για ένα τέτοιο θέμα.

Η περιοχή της Μάνης είναι μία περιοχή που έχει ενιαία χαρακτηριστικά, μορφολογία, ήθη, έθιμα, αγωνιστικό φρόνημα, προσφορά και αξίες που δεν τα συναντά κανείς σε άλλο μέρος της πατρίδας μας και που καμία ξεχωριστή διοίκηση δεν τα αλλοιώνει.

Χρειάζεται επίσης προσοχή όταν μιλάμε για εθελουσία συνένωση, γιατί μια τέτοια νομοθετική ρύθμιση θα βάλει σε κίνδυνο εθνικά θέματα σε ιδιαίτερες περιοχές της πατρίδας μας.

Δεν μπορώ όμως να αντισταθώ στον πειρασμό και να μην δώσω δύο ακόμα απαντήσεις:

Με βάση ποιον ηθικό κανόνα ένας εκπρόσωπος ενός ΟΤΑ υπεισέρχεται στα εσωτερικά διοικητικά θέματα ενός άλλου ΟΤΑ, και μάλιστα αφήνοντας με νόημα να εννοηθεί η αδυναμία λειτουργίας του και η ικανότητα διοικήσεώς του από τους άρχοντες του; Εγώ όμως αυτό δεν θα το κάνω ποτέ, ακόμα και ας ξέρω ότι υπάρχουν και αδυναμίες και προβλήματα και ουσιαστικές διαφωνίες σε δράσεις του.

Σε ό,τι αφορά τις διοικήσεις των πολιτιστικών συλλόγων της Δυτικής Μάνης που υπέγραψαν την επιστολή, ενδιαφερόμενοι με τόση ξαφνική ζέση για τα πολιτικά τοπικά θέματα, τους συνιστώ να κατέβουν στις επόμενες δημοτικές εκλογές με σύνθημα «Η Δυτική Μάνη στο Γύθειο». Καλή επιτυχία».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis