home design 800x400
home design 1170Χ320

Τρίμηνο με ενθαρρυντικές πληρότητες στη Μεσσηνία

Πρόταση για θέσπιση Έτους Ελληνογαλλικής Φιλίας από τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας. Τι λέει για τη Γερμανική αγορά.
Πύλος

Πρόταση για θέσπιση Έτους Ελληνογαλλικής Φιλίας, με στόχο την τουριστική προβολή της Μεσσηνίας στην αγορά της Γαλλίας, διατυπώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής. Στην επιστολή του χαρακτηρίζει επίσης ενθαρρυντικές τις πληρότητες (65% τον Ιούλιο, 95% τον Αύγουστο και 60% το Σεπτέμβριο) των ξενοδοχείων της Μεσσηνίας.

Επισημαίνει ακόμα την ευκαιρία να προβληθεί η Μεσσηνία στη Γερμανία μέσα από το συνέδριο του Συνδέσμου Γερμανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο στο Costa Navarino.

Η επιστολή του Δ. Καραλή:

«Με ενθαρρυντικά αποτελέσματα, τηρουμένων των αναλογιών, έκλεισε το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου για την τουριστική κίνηση στη Μεσσηνία. Οι πληρότητες στα ξενοδοχεία κατέγραψαν 65% τον Ιούλιο, ανέβηκαν στο 95% τον Αύγουστο και διατήρησαν μια δυναμική της τάξης του 60% το Σεπτέμβριο.

Παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα απέχουν από εκείνα του 2019, οι Έλληνες, κατά βάση, επισκέπτες τίμησαν την περιοχή μας με την προτίμησή τους, σε αντίθεση με τις αφίξεις από το εξωτερικό που σαφώς υπολείπονταν από άλλες χρονιές, αλλά με αυξημένο αριθμό πτήσεων από τα επίπεδα του 2020.

Το γεγονός ότι η εφετινή χρονιά κατάφερε να αποδείξει τη σταθερή αξία της περιοχής οφείλει να μη μας καθησυχάζει, δεδομένου ότι τα “απόνερα” της πανδημίας παραμένουν εν δυνάμει, αν ληφθούν υπόψη και όσα απρόβλεπτα ενδεχομένως, μας περιμένουν το χειμώνα, λόγω του χαμηλού εμβολιαστικού δείκτη που ταλανίζει όλη τη χώρα.

Η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας αντιλήφθηκε από την πρώτη στιγμή το πρόβλημα και τόσο με παρεμβάσεις στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας όσο και με ειδική καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού, έπραξε όσα ήταν εφικτά ώστε να μετριαστούν τα όποια αντικίνητρα θα υπήρχαν για την ασφαλή επανεκκίνηση της τουριστικής κίνησης. Ταυτόχρονα επισήμανε έγκαιρα και εξακολουθεί να το υπενθυμίζει ότι τόσο από πλευράς Περιφέρειας Πελοποννήσου όσο και από τον ίδιο τον ΕΟΤ θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ανάδειξη του πολυποίκιλου τουριστικού ενδιαφέροντος για την ευρύτερη περιοχή, παράλληλα με την προώθηση των σημαντικών αναπτυξιακών έργων υποδομών όπως της αναβάθμισης του αεροδρομίου της Καλαμάτας και της επιτάχυνσης του οδικού άξονα ώστε με τη μετάδοση και του αισθήματος ασφάλειας, να καταστεί ακόμα πιο ελκυστικός ο προορισμός στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το συνέδριο του Συνδέσμου Γερμανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων ( DRV) που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή μας στα τέλη Οκτωβρίου με συμμετοχή και της Περιφέρειας, θα δώσει την ευκαιρία να παρουσιάσουμε στη σημαντική γερμανική ταξιδιωτική αγορά την πολιτιστική, ιστορική ακόμα και τη γαστρονομική διάσταση της Μεσσηνίας και ευρύτερα της Πελοποννήσου με στόχο την ενίσχυση της ζήτησης και, ειδικά, στα ποιοτικά εκείνα στοιχεία της, που είναι ικανά να αυξήσουν τα έσοδα για το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας του προς όφελος και της πρωτογενούς παραγωγής του τόπου μας που διαθέτει μοναδικό πλούτο.

Η αξιοποίηση όμως των δυνατοτήτων και των ευκαιριών που παρουσιάζονται για την περιοχή πρέπει να λάβει υπόψη και τις τρέχουσες πολιτικές συγκυρίες, στρέφοντας την προσοχή μας, μετά τη γερμανική και προς τη γαλλική αγορά.

Πρότασή μας είναι, με αφορμή την επέτειο της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου που εορτάζεται στις 20 Οκτωβρίου και τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, στην οποία η Πύλος και η Μεσσηνία γενικότερα είχαν καθοριστική συμμετοχή, να αναλάβει η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρωτοβουλία για την καθιέρωση Έτους Ελληνογαλλικής Φιλίας με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την προβολή της περιοχής στην εξίσου σημαντική αγορά της Γαλλίας».

Σχόλια

riviera banner

newsletter banner anagnostis