home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠολιτική

Πουλάς: Το όραμα της κυβέρνησης για το ΕΣΥ σταματάει στις παρατάσεις πρόχειρων μέτρων

Ο βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Πουλάς στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής (Βίντεο).

Ο βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Πουλάς στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ανέφερε τα εξής:

  • Το Κίνημα Αλλαγής είναι υπέρμαχο των δωρεών και της αξιοποίησης τους προς όφελος της κοινωνίας.
  • Θεωρούμε ότι οι δωρεές, όσες έχουν γίνει μέχρι σήμερα και όσες θα γίνουν στο μέλλον, αποτελούν πολύ μεγάλη βοήθεια για το ταλαιπωρημένο και αποδυναμωμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά τείνουν να γίνουν ο βασικός τρόπος ενίσχυσής του, καθώς η Πολιτεία απουσιάζει ηχηρά από την πολιτική ενδυνάμωσης του ΕΣΥ.
  • Στο παρόν νομοσχέδιο φέρνετε για πολλοστή φορά παρατάσεις, φαντάζομαι ότι θα έχετε χάσει και εσείς οι ίδιοι τον λογαριασμό και σε καμία διάταξη δεν υπάρχει ίχνος μακροπρόθεσμης πολιτικής.
  • Το όραμά σας για τη στελέχωση του ΕΣΥ περιορίζεται στην σύναψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου επικουρικού προσωπικού, παρόλο που οι ελλείψεις στις δημόσιες δομές υγείας είναι τεράστιες.
  • Μέσα στα δύο χρόνια της πανδημίας πείτε μας πόσες προκηρύξεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού έχετε κάνει; Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υλοποίηση αυτών των διαγωνισμών; Πόσοι μόνιμοι γιατροί και νοσηλευτές έχουν αναλάβει υπηρεσία; Πόσες θέσεις ιατρικού προσωπικού από αυτές κηρύχθηκαν άγονες;.
  • Θα θέλαμε να πάρετε μία ξεκάθαρη θέση όσον αφορά στο μισθολόγιο των υγειονομικών. Οι γιατροί της χώρας μας εργάζονται με τις χαμηλότερες μηνιαίες αποδοχές στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Πρέπει κάποια στιγμή να δοθεί λογαριασμός για τα ποσά που δαπανήθηκαν για την πανδημία και από που προήλθαν αυτά.
  • Η αλήθεια είναι όμως ότι μέχρι σήμερα φανήκατε κατώτεροι των περιστάσεων όσον αφορά την εμπλοκή της ΠΦΥ στην πανδημία. Σας είχαμε επανειλημμένα επισημάνει το ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει στη διαχείριση των περιστατικών COVID, αλλά εσείς επιλέξατε να πνίγετε τα νοσοκομεία σε κάθε έξαρση της πανδημίας.
  • Η μάχη κατά της πανδημίας απαιτεί συντονισμένες προσπάθειες, σχέδιο και αποφασιστικότητα, στοιχεία τα οποία η κυβέρνηση δεν έχει δείξει ότι διαθέτει μέχρι σήμερα.

Δείτε το βίντεο:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button